DENIS BEĆIROVIĆ U VELIKOJ BRITANIJI

PLANIRANI SUSRETI SA VISOKIM POLITIČKIM ZVANIČNICIMA

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović boravit će u radnoj posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske od 2. do 5. jula.

Dr. Bećirović će se u Londonu sastati sa visokim političkim zvaničnicima Ujedinjenog Kraljevstva, zemlje svjedoka Dejtonskog mirovnog sporazuma, s kojima će razgovarati o ugrožavanju mira i sigurnosti u Bosni i Hercegovini, kao i o jačanju saradnje Bosne i Hercegovine sa Ujedinjenim Kraljevstvom.

Između ostalih, planirani su susreti sa specijalnim izaslanikom UK za zapadni Balkan lordom Stjuartom Pičom (Stuart Peach), ministrom vanjskih poslova UK Džejmsom Kliverlijem (James Cleverly), ministrom Oružanih snaga UK Džejmsom Hipijem (James Heappey), članicom Doma lordova Velike Britanije baronesom Arminkom Helić, grupom članova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, uključujući predsjedavajuću Izborne komisije za vanjske poslove Ališu Kerns (Alicia Kearns), drugim UK zvaničnicima, te predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore.

Tokom radne posjete Ujedinjenom Kraljevstvu član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović održat će i govor u povodu obilježavanja Dana sjećanja na genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici u Lancaster Houseu u Londonu, saopćeno je iz kabineta enisa Bećirovića, člana Predsjedništva BiH.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti