Havarija na Jadranskom moru: U toku akcija traganja za pet osoba

Jadran

Havarija na Jadranskom moru: U toku akcija traganja za pet osoba
Foto: Dalmacija Danas

U toku je koordinirana akcija traganja i spašavanja za pet članova posade tegljača „Franco P“, nestalih uslijed havarije koja se u noćnim satima, u srijedu, dogodila na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije, u Jadranskom moru.

U akciji traganja i spašavanja, koju predvode Središnjica za traganje i spašavanje na moru - MRCC Rijeka i MRCC Roma, jedna je osoba spašena, a za preostalih pet članova posade tegljača, koji plovi pod italijanskom zastavom, još se traga.

"MRCC Rijeka informaciju o potonuću tegljača zaprimo je u srijedu oko 21 sati, od kad traje zajednička akcija traganja i spašavanja u koju je uključena talijanska obalna straža (helikopterom i gliserom), Lučka kapetanija Dubrovnik s brodom "Danče", Jadroplov s brodom "Split" te pet brodova koji su se nalazili u blizini - jahta „Anna“, teretni brod „Comanche“, tegljač „Paul“ te tankeri 'Astrea“ i „Crown 2'", javljaju iz Ministarstva more, prometa i infrastrukture, prenose hrvatski mediji.

"S obzirom da je akcija traganja još u toku, obavijestit ćemo vas o daljnjim aktivnostima i rezultatima spasilačko-potražne akcije", zaključuju iz Ministarstva more, prometa i infrastrukture.

Pročitajte više: U Zagrebu nestala Lara (15): “Samo je želim naći, ona kući ima dijete”

Pratite nas na Facebook akter.ba - Havarija na Jadranskom moru: U toku akcija traganja za pet osoba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori