Austrija: Agonija ili nužna potreba? Kontroverze oko dužnosti maske

Austrija

U supermarketu, bolnicama, bankama obvezna zaštitna maska ​​vrijedi do 8. Jula- također za oko 130.000 zaposlenih u maloprodaji. Hoće li nas ona pratiti tijekom ljeta danas ce se raspravljati u parlamentu. Najave  stručnjaka su jasne – nedorečen je jedino ministar zdravstva.

Maska je izazvala užarenost čak i u trećoj godini Corone. Hoće li se i dalje primjenjivati? Ako da, kada i gdje? Ako ne, zašto ne?
Šefica GECKO-a Katharina Reich zagovara nošenje maski i ljeti. Zaštita ranjivih skupina. Priprema za jesen. Trenutno, međutim, broj zaraženih opada, temperature rastu. Ipak, oko 130.000 zaposlenika u maloprodaji mora nositi maske.

Trenutna Corona pravila prestaju 8. Jula
Trenutna pravila o Coroni prestaju 8. Jula. Ministar zdravstva Johannes Rauch (Zeleni) govori o “svakom popuštanju u razumnom cjelokupnom pogledu”. Nejasna najava koja poziva druge stranke na dnevni red parlamenta. srijeda na plenarnoj sjednici. Postoji nekoliko zahtjeva.

Čelnik FPÖ-a Herbert Kickl: Kancelar Nehammer rekao je na stranačkoj konferenciji ÖVP-a da nas više nije briga za toliki broj virusa. Ergo: Ma maknite se s maskama. A glasnogovornik SPÖ-a za zdravstvo Philip Kucher zahtijeva da se jednom od vladinih stručnih povjerenstava naruči evaluacija do 31. Maja.

Gerald Loacker (NEOS) se poziva na stručnjake da pandemija postaje endemska i poziva na postupno ukidanje maski u svim područjima osim zdravstvenog sektora. (GPmaljevac)

Pročitajte više: Austrija ponovo uvodi neke covid mjere

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori