Hadžibajrić: Mi više nismo dio Četvorke, izdajnike neka trojka traži između sebe

Potpredsjednik Narodnog evropskog saveza (NES) Ibrahim Hadžibajrić jučer je optužen da je među onima koji su minirali izbor predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva, a samim tim i izbor gradonačelnika. On je danas kazao da više nije dio priče Četvorke i da su pale teške riječi na njegov račun, preko kojih neće preći.

"Mi više nismo dio Četvorke, to je sigurno poslije onih riječi jučer. Veoma su teške riječi pale i ja preko toga sigurno neću preći. Ako je bilo trgovine utjecajem s moje strane, neka dokažu. Te krivične prijave su već bile pripremljene, jer su očekivali da će ih ovoliko ljudi izdati. Tražio se samo žrtveni jarac, a očito sam to i ja. Krivična prijava se ne može pripremiti za pola sata ili za sat, treba vam najmanje 24 ili 48 sati. Sve je to bilo već režirano i pripremano, ako dođe do ovoga", smatra načelnik Općine Stari Grad.

Dodao je kako ne želi koristiti žargone i riječi koje koriste neki lideri i predsjednici političkih partija.

"Ovo nije nikakva nova koalicija NES-a sa SDA, ali mi sigurno nismo u priči sa Četvorkom niti u kombinatorici za predsjedavajućeg, dopredsjedavajuće i gradonačelnika. Ja nikada nisam bio pozvan na te sastanke", rekao je.

Za BHT je kazao kako nije bitno što se neki vijećnici nisu vratili na sjednicu, jer je rečeno da se odgađa, već je bitno što je gospodin Bogić Bogićević prevaren.

"Stalno je tvrđeno da ima 18 ili čak 19 i 20 ruku. Jučerašnje glasanje za predsjedavajućeg je pokazalo da je Ademović imao 10, a Srđan Srdić 5 glasova. Nije se, dakle, ni došlo do glasanja za Bogićevića. Odmah su u početku mene proglasili kao glavnog krivca ili izdajicu. Znamo da SDA ukupno u gradskom vijeću ima četiri, a Srdić je imao pet glasova. A glasanje je tajno. Kako oni mogu uopšte znati ko je glasao za Srdića, a ko za Ademovića? I kako ima 13 nevažećih listića i dovode čovjeka u takvu situaciju gdje se crtaju križići itd. Ovo je najobičniji spin gdje je akcenat bačen na to je li neko ostao ili nije, a niko ne govori o 18, 19 ili 20 ruku", smatra Hadžibajrić.

Kazao je kako je njegova bivša stranka NBL žrtvovala svoja dva vijećnika u Općini Stari Grad, gdje su mogli imati dva gradska vijećnika, jer su svoje ruke dali Muameru Mekiću koji je ušao u gradsko vijeće.

"Također, naša dva vijećnika u Općini Novo Sarajevo su se priklonila listi SDP-a, gdje su također oni dobili gradskog vijećnika. Mi smo mogli imati minimum dva gradska vijećnika, možda i tri, za račun matematike i nacionalne strukture koje smo pravili da bi gospodin Bogić Bogićević prošao", rekao je.

Na pitanje ko je izdao Četvorku, Hadžibajrić kaže da trenutna "trojka" zna vrlo dobro kojih je 8-9 ruku trebalo biti za Ademovića, a nije.

"Ja sam znao da će Bogićević povući kandiaturu ako dođe do ovoga. On neće dozvoliti da se iko igra njegovim imenom. Oni trebaju tražiti izdajnike između sebe. Ako Bogić Bogićević ostane kandidat, u što čisto sumnjam, mi ćemo biti za njega. To je gromada od čovjeka, ja to dobro znam i pamtim te situacije, za razliku od mnogih koji tada nisu bili ni rođeni ili su tek bili rođeni", kazao je i podsjetio da njegova stranka nije bila potpisnik za predsjedavajućeg.

IZVOR: KLIX

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)