Građani stali uz roditelje djevojčice Džene Gadžun

Protesti

Građani stali uz roditelje djevojčice Džene Gadžun
Foto: Radio Sarajevo

Smrt djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja potresla je sve u Bosni i Hercegovini, nažalost, do danas se ne zna ko je odgovoran za ovaj slučaj. 

Građani su se danas okupili sa transparentima u Sarajevu ispred BBI kako bi dali podršku roditeljima Džene Gadžun, ali i iskazali nezadovoljstvo zašto ovaj slučaj nije riješen više od dva mjeseca nakon smrti djevojčice. 

"Mi iz porodice nismo zadovoljni šta radi Tužilaštvo povodom ovog slučaja. Nama su ruke svezane, mi nemamo informacija povodom smrti naše Džene. Mi iz porodice tražimo ime i prezime osobe koja je odgovorna za smrt Džene", istakao je u emotivnom obraćanju član porodive Gadžun. 

Kazao je kako roditelji tragično preminule Džene ne znaju kako dalje, bol je neizmjerna, ali pravda mora izaći na vidjelo. 

"Mi se svi borimo za prava naše djece, a ovi na vlasti plaćeni su mnogo većim ciframa da rade za dobrobit naše djece, a ne rade. Mi tražimo konkretan datum kada će nam saopćiti šta je u pitanju i šta se desilo. Koga mi da optužimo i pravno gonimo. Molimo vas pozovite roditelje i saopćite im informacije koje nam trebaju da pokrenemo proces protiv odgovornih", kazao je vidno potresen član porodice Gadžun. 

Podsjetimo, iz Tužilaštva KS danas su poručili:

"Tužilački tim koji je formiran zbog hitnog rada na predmetu vezanom za liječenje i smrt djevojčice, intenzivno i prioritetno postupa u predmetu.

Do sada je poduzeto više radnji dokazivanja, izdate su naredbe za vještačenja koja su u toku. Daljnje radnje u postupku ovise o rezultatima vještačenja.

Inače, zbog zaštite postupka, u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, Tužilaštvo KS u ovom momentu ne može davati više informacija".(Radio Sarajevo)

Pročitajte više: Klanjana dženaza malenoj Dženi Gadžun

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori