Godina od ubistva Jasmina Berovića: Jedina želja porodice je da ubice stigne pravda

Godina dana od ubistva

Prošla je tačno godina od ubistva Jasmina Berovića u Barskoj ulici u Općini Ilidža. 

U domu njegovih roditelja Kimete i Nazima Berovića u Otesu od kobnog 17. novembra prošle godine nema muzike, veselja i osmijeha.

Majka i otac ubijenog Jasmina Berovića, kao i brojna rodbina i prijatelji, tuguju za izgubljenim sinom, i nadaju se da će pravda stići počinioce, piše Faktor.ba.

- Ovo nam je najteža godina u životu. Sve podsjeća na našeg Jasmina. Iako kažu da vrijeme liječi sve, nažalost to nije istina. Vjerujemo u pravdu, sud, državu... Jedina želja u životu nam je da ubice stigne pravda i da budu osuđeni na višegodišnju robiju zbog ubistva. Nažalost, ništa ne može vratiti našeg Jasmina, ali kada bi njegove ubice završile iza rešetaka bilo bi nam lakše. Pravda je spora, ali nadamo se da će pronaći i stići ubice našeg sina – kaže za Faktor Nazim Berović.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Josufa Mselmanija Bushaipa, državljanina Libije, zbog krivičnih djela - ubistvo i pokušaj ubistva.

Optuženi se tereti da je zajedno sa već optuženim Salahom Eddine Dechane i još jednim državljaninom Maroka koji je nedostupan organima gonjenja, 17. novembra 2020. godine, oko 22.30 sati u Barskoj ulici u Općini Ilidža, ispred jednog ugostiteljskog objekta upotrebom noža zadao više udaraca Jasminu Beroviću u predjelu grudnog koša usljed kojih je i usmrćen.

Kantonalni sud u Sarajevu je na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo raspisao međunarodnu potjernicu za Josufom Mselmanijem Bushaipom, budući da se nalazio u bjekstvu, a nakon lišenja slobode i ekstradicije sa Kosova optuženi se nalazi u pritvoru. U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila produženje pritvora optuženom. Suđenje se nastavlja 22. novembra.

Pročitajte više: Jasmin Berović nije mogao biti spašen ni da je stigao do bolnice

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori