Jasmin Berović nije mogao biti spašen ni da je stigao do bolnice

Ubod nožem u srce bio je koban za Berovića koji je devet puta izboden u sukobu s migrantima

U nastavku suđenja Salahu Edinu Dešanu (Salah Eddine Dechane), državljaninu Maroka, koji je optužen za učešće u ubistvu Jasmina Berovića. Otac nastradalog Nazim Berović danas je izjavio da želi krivično gonjenje migrantra.

Na pitanje tužiteljice Mahe Pašić, otac nastradalog kazao je i da postavlja imovinsko pravni zahtjev.

Trauma i duševna bol

 Jasmin Berović nije mogao biti spašen ni da je stigao do operacionog stola

- Ubistvo Jasmina izazvalo nam je traumu i veliku duševnu bol- kazao je Nazim.

Dešan je optužen da je, zajedno s još dvojicom migranata Hananijem Benazijem, koji je u bijegu, i J. M. B., koji je nedavno izručen s Kosova, 17. novembra 2020. godine oko 22.30 sati u Barskoj ulici učestvovao u napadu kojom prilikom je nožem ubijen Jasmin Berović.

Danas je saslušan i vješak medicinske struke dr. Hamza Žujo koji je izvršio vanjski pregled tijela i obdukciju Jasmine Berovića.

Žujo je utvrdio da je Jasmin zadobio devet ubodnih rana koje su mu nanesene sprijeda, ali i po leđima.

Smrtonosan je bio ubod u srce usljed čega je došlo do iskrvarenja, a što je bila posljedica oštećenja srčanog mišića. Smrt je nastupila brzo o pitanje je da li bi Jasmine uopšte mogao biti spašen i da je stigao na operacioni sto.

Prema riječima Žuje, Tarik Džamalija je imao dvije ubodne rane na lijevoj strani grudnog koša o one su okvalifikovane kao lakše povrede. Husein Džilić imao je dvije ubodne rane od kojih je ona u grudni koš bila težeg karaktera.

Kemal Zulić, istražitelj u Odjelu za krvne i seksualne delikte MUP-a KS, kazao je da su četiri učesnika sukoba s migrantima prepoznali optuženog Dešana kao jednog od učesnika tučnjave.

Pročitana izjava umrlog svjedoka

Zulić je bio u Srbiji kada je Dešan uhapšen u hostelu pored Autobuske stanice u Beogradu i tom prilikom su od optuženog oduzeti mobitel i krvava odjeća. Inspektor ne zna gdje su sada ti predmeti.

Danas je pročitana i izjava Murata Mulaosmanovića vlasnika kuće u kojoj je iznajmio prostor Nerminu Beroviću koji je držao “Caffe Bar Nelly”. Njegova izjava je pročitana jer je Mulaosmanović u međuvremenu preminuo. On je u istrazi kazao da u objektu nikada nije bilo problema, tučnjava i pijančenja, te da je riječ o pristojnim momcima. Murat je kritične noći čuo vrisku i galamu ali nije vidio ko je sve bio ispred objekta.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori