FUP uhapsio Tamera Kilerdžija, suvlasnika “Mahale”, te njegovog oca i brata

Podsjećamo da je prije dvije godine Kilerdži prijavio SIPA-i da je otet i opljačkan na području Ilidže, a zbog čega je bio hapšen Dario Delibašić

U nastavku operativno taktičke akcije kodnog naziva "Aperkat" istražitelji Federalne uprave policije danas, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapsili četiri osobe iz Sarajeva S.K. (51), T.K. (27), Dž.K. (21) i N.Š. (30).

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela udruživanje radi počinjenja krivičnih djela, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga, teška krađa, pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, lihvarstvo i oštećenje tuđe stvari.

Čekali ga tri mjeseca

Kako saznajemo uhapšen je Tamer Kilerdži, suvlasnik nargila bara „Mahala“ te njegov otac. 

Podsjećamo da je prije dvije godine Kilerdži prijavio SIPA-i da je otet i opljačkan na području Ilidže. A zbog čega je bio hapšen Dario Delibašić.

Pretresi ugostiteljskih objekata

U sklopu akcije, a na osnovu naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi stambenih objekata. Ugostiteljskih objekata i motornih vozila na području općine Centar Sarajevo koje koriste osumnjičeni.

Tokom pretresa pronađeni su i oduzeti vatreno oružje, municija, veća količina novca, krivotvoreni dokumenti. A i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelima. Isti će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori