FUP: Uhapšene četiri osobe iz Sarajeva, pronađeno oružje

Sumnjiče se za neovlaštenu proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i teške krađe

Sumnjiče se za neovlaštenu proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i teške krađe

U nastavku operativno taktičke akcije kodnog naziva "Aperkat" policijski službenici Federalne uprave policije su danas, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapsili četiri osobe iz Sarajeva inicijala S.K. (1970.), T.K. (1994.), Dž.K. (1999.) i N.Š. (1991.).

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela udruživanje radi počinjenja krivičnih djela, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, teška krađa, pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, lihvarstvo i oštećenje tuđe stvari.

Izvršeni pretresi

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi stambenih objekata.

Tokom pretresa pronađeni su i oduzeti vatreno oružje, municija, veća količina novca, krivotvoreni dokumenti, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelima, te će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Proizvodnja opojnih droga

U sklopu navedene operativne akcije kodnog naziva "Aperkat" tokom 2020. i 2021. Godine uhapšeno je sedam osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije, u zakonskom roku biti predati na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

IZVOR: AVAZ.BA

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori