Fudbaleri Veleža spektakularno dočekani u Mostar od strane navijača

Fudbaleri Veleža spektakularno dočekani u Mostar od strane navijača
Foto: A. Čaušević

Fudbaleri Veleža ostvarili su veliki rezultat plasmanom u treće pretkolo UEFA konferencijske lige.

Rođeni su u drugom kolu pretkolu eliminisali grčki AEK nakon boljeg izvođenja penala. Jedan od junaka bio je golman Slaviša Bogdanović koji je odbranio tri penala igračima AEK-a.

Oko 3 sata iza ponoći, fudbaleri Veleža stigli su iz Atine. U Mostaru ih je dočekao veliki broj navijači, koji su prethodno napravili sjajnu atmosferu na ulicama Mostara.

Grad na Neretvi večeras ne spava, slavi svoje fudbalske heroje, a prethodno su čestitke stigle iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i regije.

Rođeni će nastaviti evropsku put već naredne sedmice kada gostuju švedskom Elfsborgu  u trećem pretkolu UEFA konferencijske lige, a sedam dana kasnije na programu je revanš utakmica.

Mostar će dugo pamtiti ovu noć, a slike sa aerodroma dovoljno govore koliko ovaj rezultat znači navijačima mostarskog kluba.

Ovome dodajmo da je u Mostaru večeras počelo masovno besplatno šišanje, a navijači Veleža čekaju u redu. Obećanje je bilo da se svi ošišaju na ćelavo ako Velež prođe dalje.

Dudić je prije poslaska u Grčku obećao bosanskohercegovačkoj javnosti da će se igrači i on ošišati naćelavo ako Velež izbaci AEK.

Nakon što su Rođeni to i učinili, Dudić je rano jutros odmah na mostarskom aerodromu i ispunio obećanje. Sada su na potezu igrači.

Izvor: sportsport.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori