Fazla: ‘Sva bol svijeta’ u novom aranžmanu

Promocija

Sva bol svijeta
Foto: Hayat.ba

Prošlo je 30 godina od kako je Muhamed Fazlagić Fazla sa svojom ekipom izašao iz opkoljenog Sarajeva i uputio se u Irsku gdje je na Eurosongu te ratne 1993. godine predstavljao tek osamostaljenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu s pjesmom "Sva bol svijeta”.

Sarajevo, glavni grad naše domovine, u periodu od 1992. do 1995. godine bio je pod najdužom opsadom zabilježenoj u modernoj historiji.

1993. je bila godina ratnog vihora, stradanja i patnji naroda i najgoreg oblika agresije na državu BiH. Agresori i srpske snage koje su držale Sarajevo u obruču nisu dopuštali normalan protok struje i vode.

Prije 30 godina, kao jedan od dokaza naše ciivilizovanosti i borbe za ljudske ideale, na pravoj strani historije, iz Sarajeva je tim, predvođen Muhamedom Fazlagićem, otputovao na takmičenje za pjesmu Eurovizije i pjesmom “Sva bol svijeta” predstavio pravu stranu naše države.

Mada je bilo malo Bosanaca i Hercegovaca u domovini koji su zbog agresije mogli pratiti televizijski nastup Fazlagića putem malih ekrana, stihovi "Sva bol svijeta je noćas u Bosni" i danas bude emocije svih istinskih bosanskohercegovačkih patriota.

Sva bol svijeta

Trideset godina kasnije, uz pomoć kreativaca nove generacije, koji su tada bili tek djeca, predvođenih sjajnim Dinom Šukalom, pjesma “Sva bol svijeta” dobila je retuširan i modernizovan aranžman. Uz pomoć profesionalaca i vrhunskih znalaca najpoznatijeg bh. brenda, Hayat TV-a, u Olimpijskom muzeju u glavnom gradu naše domovine večeras je upriličena svjetska premijera pjesme “Sva bol svijeta” u novom aranžmanu, ali uz istog pjevača – Muhameda Fazlagića.

Bilo je vrlo emotivno večeras u Olimpijskom muzeju, suze su potekle kod mnogih koji su prisustvovali promociji.

Promociji i premijeri pjesme je prisustvovao i autor iste, Dino Merlin, koji se kratko obratio prisutnima i osvrnuo na vrijeme kad je nastala pjesma.

Dino Merlin i Elvir Švrakić

Foto: Hayat.ba

Ismeta Dervoz, u to vrijeme šefica delegacije, nije mogla sakriti suze dok je govorila o vremu njihovog odlaska i učešća na prestižnom takmičenju.

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori