Švedska pobjednica ovogodišnjeg  Eurosonga s pjesmom Tattoo

EUROSONG LIVERPOOL

Šveđanka Loreen je pobjednica 67. izdanja Eurosonga s pjesmom "Tattoo". Finale Eurosonga održano je večeras u Liverpoolu.

Loreen je od početka bila favoritkinja na kladionicama. Od predstavljanja pjesme "Tattoo" sve "oči bile su uperene" u pjevačicu, a uz osam miliona streamova na Spotifyju bila je i broj jedan na švedskoj listi Top 50 najslušanijih.

Ona je 2012. godine pobijedila na Eurosongu u Bakuu s pjesmom "Euphoria". Tada je bila jedina učesnica koja se s azerbejdžanskim aktivistima za ljudska prava. Kasnije je novinarima rekla da se ljudska prava u Azerbejdžanu krše svaki dan i da o takvim stvarima ne treba šutjeti.

Portparol vlade Azerbejdžana je naveo da takmičenje ne treba politizirati i od organizatora Eurosonga tražio da spriječi takve sastanke. Švedske diplomate su odgovorile da Loreen nije postupila protiv pravila Eurosonga.

Loreen je 2017. godine u jednoj emisiji kazala da je biseksualna, što je izazvalo oduševljenje njenih fanova koji pripadaju LGBT zajednici. U međuvremenu je postala njihova miljenica. Ispričala je da upravo njima duguje veliki uspjeh u muzičkoj industirji.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti