Evo kolike su plate direktora komunalnih preduzeća…

Podaci

Informacije o platama direktora kantonalnih preduzeća, dostupne su javnosti otkako je uspostavljen registar Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS.

Komunalna preduzeća u KS su u nadležnosti Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, a kako su se ranija ministarstva komunalne privrede i prostornog uređenja spojila u jedno, tako su se u sklopu ovog ministarstva našli i kantonalni fondovi za izgradnju stanova.

Na čelu ovog ministarstva je ministar Enver Hadžiahmetović koji ima plaću, prema podacima objavljenim na stranici Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS, 2.835 maraka.

Adis Bešlić imenovan je za direktora Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Park, ali na stranici Ureda iznos njegov plaće nije naveden, dok je za vrijeme obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ovog komunalnog preduzeća primao osnovnu plaću u iznosu od 2.750,35 KM.

Sejfo Ušanović, direktor KJKP Toplane Sarajevo, prima plaću od 3.000 KM, a direktor KJKP Tržnice-pijace Jasmin Terović 2.508,21 KM

Edis Baković, aktuelni direktor KJKP Sarajevogas, ima osnovnu plaću od 2.901,60.

Direktor KJKP Pokop Samir Kurtanović ima plaću 2.856,96 KM.

Plaća direktora Kantonalnog stambenog fonda iznosi 2.985 KM.

Pročitajte više: Državni službenici održali proteste ispred Parlamenta BiH: Naše plate već 10 godina nisu povećane

Pratite nas na Facebook akter.ba -Evo kolike su plate direktora komunalnih preduzeća…

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori