Uđeš u prodavnicu u BiH, izađeš u Hrvatskoj: Izbjegneš granicu i niko te ne kontrolira

Odmah do graničnog prijelaza Gabela-Metković
Foto: Klix.ba

Odmah do graničnog prijelaza Gabela-Metković, gdje naoružani policajci kontroliraju ulazak u zemlju i izlazak iz zemlje članice EU, granica između Hrvatske i BiH prelazi se bez ikakve kontrole, i to kroz jednu prodavnicu.

Objavio je to, uz video koji to dokazuje, portal Index, konstatirajući da se ne radi o prelasku kroz šiblje, šumu i neprohodne puteve, nego, jednostavno, prelaskom metkovske ulice Marka Marulića.

I već ste u Bosni i Hercegovini, pred povećim objektom, u čijem je prizemlju zapušteni poslovni prostor. Isto tako, u prodavnicu uđete u BiH, a kada je napustite, već ste u Hrvatskoj.

"Ako vam je taj komadić Bosne i Hercegovine premalen, potražite stražnja, automatska, klizna vrata objekta, na kojima nema nikakvih oznaka. Uđete, prođete malim hodnikom i začas ste pred perilicama rublja označenim cijenama u konvertibilnim markama. U prodajnom ste centru Dalmata JuraShop. Nakon što razgledate odjel bijele tehnike, policu s CD-ovima, blagajne supermarketa i virnete kroz staklo kafića, već za manje od minutu možete izaći na druga vrata - ona koja se nalaze iza hrvatskog graničnog prijelaza, a u Bosni i Hercegovini", navodi portal o ovoj apsurdnoj situaciji.

Kada izađete kroz vrata, pred vama je oveće parkiralište. S desne strane je plavi krov graničnog prijelaza, koji ste, piše Index, uspješno izbjegli. S lijeve strane ćete vidjeti tablu dobrodošlice s grbom Bosne i Hercegovine.

"Dalje možete kamo hoćete. Slobodni ste. Možete do Sarajeva, Mostara ili Čapljine, sasvim je svejedno. Niko vas neće zaustaviti", navodi se u tekstu.

Video koji to potvrđuje možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više: Sarajevski aerodrom: Granična policija spriječila putnika da u Tursku odnese 45.000 dolara

Pratite nas an Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori