Evo kako da pravilno očistite mašinu za pranje suđa!

I vaša mašina za pranje suđa treba pauzu! Između neopranog suđa, deterženta loše kvalitete, prekinutih ciklusa čišćenja, nije ni čudo što iz vaše mašine za suđe može doći neugodan miris.

Svoj uređaj trebate prati jednom mjesečno, a evo i kako!

Očistite odvod

Da biste očistili odvod mašine za suđe, samo uklonite donji nosač i odvrnite dio za odvod. Nemojte se iznenaditi ako pronađete ostatke ručka ili neku igračku za koju ste bili sigurni da je vaš mališan izgubio. Rukavice na ruke i bacite se na posao. Ovo će vam pomoći da zaustavite neugodne mirise, ali i povećati efikasnost odvoda i osigurati da se vaše suđe stvarno očisti! Ovo je prvi i najteži dio čišćenja.

Koristite sirće

Nakon što ste očistili odvod, vrijeme je da na gornji stalak vaše mašine postavite uspravno posudu koju ste ranije napunili sirćetom. Koristite jednu do dvije šoljice! Pokrenite cijeli ciklus pranja koristeći toplu vodu. Nakon toga, trebali biste vidjeti uklanjanje prljavštine, masnoće i neugodnih mirisa.

Ubacite malo sode bikarbone

Punu šaku sode bikarbone ostavite na dno mašine. Zatim pokrenite kratki ciklus, ali ponovo koristeći toplu vodu. Nakon završetka ciklusa, ostavite vrata mašine za pranje suđa otvorena nekoliko sati. Važno je da se uređaj adekvatno prozrači.

Čista mašina za pranje suđa = čisto suđe! Sve dok slijedite ovaj vodič o tome kako očistiti svoj uređaj, on će biti kao nov.

Pročitajte više: Sirće je prvo na listi najefikasnijih prirodnih osvježivača zraka

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori