EVO KAKO ĆETE POSTIĆI RAVAN STOMAK POMOĆU KONCA: Metoda koja stvarno djeluje!

Fizioterapeuti su pronašli novi način koji će pomoći da sačuvate ravan stomak i zategnutim. Ispostavilo se da običan konac, vezan oko struka, pomaže čovjeku da dostigne zategnut stomak, bez dosadnih vježbi u teretani.

Po mišljenju stručnjaka, konac neprestano podsjeća čovjeka da stalno zateže misiće stomaka. Vodeći britanski fizioterapeut Semi Margo tvrdi da konac vezan oko struka, stalno opominje čovjeka o neophodnosti zatezanja trbušnih mišića.

Evo, šta treba da uradite:

"Uzmite konac, vežite ga u struku oko trbušnih mišića. Fiksirajte ga na polovini uzdisaja, tako da ga kod izdisaja osetite. Pitisak konca stalno će vas podsećati na neophodnost zatezanja mišića. Radićete to u toku cijelog dana: šetajući, stojeći, sjedeći, za vrijeme posla i kod kuće. Pokušajte ne skidati konac, koliko god dugo možete izdržati. On će vam obezbjediti ravan stomak i poboljšati držanje vašeg tijela," kaze Semi.

Ovakve vježbe rade se gotovo danonoćno, što je mnogo puta efikasnije od vježbanja tri puta sedmićno. Semi tvrdi da njegova jednostavna metoda pomaže ljudima u ostvarenju željenih rezultata sa manjim psihološkim i fizičkim troškovima.

Unutrašnji trbušni mišići, vjerovatno su jedini u ljudskom tijelu koje se ne treniraju dinamičkim opterećenjima. Samo statika. Stalno zatezanje trbušnih mišića (uvlačenje stomaka) je vježba koja dovodi do ravnog stomaka.

U ovakve spada i vježba Vakuum u stomaku, koja omogućava da se za veoma kratko vrijeme (3-4 sedmice) ne samo ojačaju stomačni mišići sa unutrašnje strane, nego i struk učine tanjim.

Piše: stil.kurir.rs

Pročitajte više: Fizička aktivnost pomaže u sprječavanju srčanog i moždanog udara

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori