EU: Nedvosmisleno posvećeni suverenitetu, cjelovitosti i teritorijalnom integritetu BiH

Evropska unija i njene zemlje članice u potpunosti i snažno podržavaju evropsku perspektivu Bosne i Hercegovine, navedeno je u izjavi Delegacije Evropske unije/specijalnog predstavnika EU, šefova misija zemalja članica EU u BiH i komandanta EUFOR-a

Sarajevo

Evropska unija (EU) je nedvosmisleno posvećena suverenitetu, cjelovitosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. Ovo je navedeno u izjavi Delegacije Evropske unije/specijalnog predstavnika EU, šefova misija zemalja članica Evropske unije u Bosni i Hercegovini i komandanta EUFOR-a , javlja Anadolu Agency (AA).

”Evropska unija je nedvosmisleno posvećena suverenitetu, cjelovitosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. To smo više puta ponovili i naš stav je čvrst i nepromijenjen. Evropska unija i njene zemlje članice u potpunosti i snažno podržavaju evropsku perspektivu Bosne i Hercegovine”, navodi se u izjavi.

Dodaje se kako bi Bosna i Hercegovina trebala iskoristiti 2021. kao neizbornu godinu za ubrzanje reformi utvrđenih u 14 ključnih prioriteta Evropske komisije kako bi napredovala na putu ka Evropskoj uniji.

”Nastavljamo podržavati te napore“, zaključeno je na kraju saopćenja.

IZVOR: ANADOLIJA

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)