Eriksen se javio iz bolnice: “Osjećam se dobro, hvala svima na podršci”

Danski fudbaler Christian Eriksen nalazi se u centru pažnje javnosti nakon što je kolabirao na meču Evropskog prvenstva između Danske i Finske. U samom finišu prvog poluvremena danski reprezentativac se srušio na teren. Svima je bilo jasno da nešto nije u redu s njim.

Jedan od saigrača je prišao i vidio da je Eriksen bez svijesti. Tražio je hitno da dođe ljekarski tim kako bi mu pomogao.

Javnost je najviše oduševila prisebnost Simona Kjaera koji je izvadio jezik Eriksenu i stavio ga u pravila položaj. Time mu je sigurno spasio život do dolaska ljekarskog tima.

U direktnom prenosu moglo se vidjeti kako su ostali saigrači stali oko Eriksena kako kamere ne bi snimile šta se dešava. U jednom se trenutku moglo vidjeti kako ljekari oživljavaju igrača Danske.

Na svu sreću ljekari su uspjeli da ga ožive, te je on odmah prebačen u bolnicu. Utakmica je prekinuta, ali su svi mogli da odahnu kada je stigla vijest da je Eriksen u stabilnom stanju.

Eriksen se još uvijek nalazi u bolnici u Kopenhagenu gdje se vrše dodatne pretrage. Pokušava se naći razlog zbog čega se ovaj fudbaler srušio na terenu iako ranije nije imao srčanih problema.

Ovog jutra Eriksen se po prvi put javno oglasio na Instagramu i objavio je fotografiju iz bolnice, ali i poslao poruku svima.

"Hvala na svim porukama podrške koje su stigle sa svih krajeva svijeta. To znači mnogo mojoj porodici i meni. Dobro sam, s obzirom na okolnosti. Moram još proći neka ispitivanja u bolnici, ali se osjećam dobro. Sada ću navijati za svoje saigrače, igrajte svi za Dansku", poručio je Eriksen.

Meč između Danske i Finske je nastavljen, a na kraju je pobijedila Finska sa 1:0 što je prvo iznenađenje na ovom Euru. No, Dancima je u glavi bio samo Eriksen i sretni su što se on uspio izvući.

Danska će u četvrtak igrati protiv Belgije.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori