Da li on upravlja vašim postupcima u vezi?

Ako vaš partner u svakom trenutku želi da zna gdje idete, šta radite i sa kim provodite vrijeme, to je znak da želi da ima kontrolu nad vašim postupcima

Ako vaš partner u svakom trenutku želi da zna gdje idete, šta radite i sa kim provodite vrijeme, to je znak da želi da ima kontrolu nad vašim postupcima

Ako imate utisak da je vaš partner pretjerano posesivan, vrlo je vjerovatno da to nije samo utisak.

Biti u vezi sa nekim ko kontroliše budno svaki vaš pokret, izgovorenu riječ i misao, zaista zna da bude nepodnošljivo. Nerijetko ovakve veze, ako se nešto ne preduzme kako bi se posesivnost i želja za kontrolom umanjile, postaju nasilne.

Drži vas izolovanu

Jedan od najjasnijih pokazatelja da imate posla sa osobom koja je previše posesivna je taj da vas on pokušava sačuvati samo za sebe. Ako vas drži podalje od vaše porodice i prijatelja smišljajući konstantno izgovore zašto treba da ste sami vas dvoje, to je crvena zastavica na koju bi trebalo da obratite pažnju.

Prati svaki korak

Ako vaš partner u svakom trenutku želi da zna gdje idete, šta radite i sa kim provodite vrijeme, to je znak da želi da ima kontrolu nad vašim postupcima. Takođe ako vam određuje koliko vremena imate na raspolaganju za druženje sa drugim ljudima, pri čemu se osjećate kao da je napolju policijski čas ako prekršite dato vrijeme, to je jasan pokazatelj posesivne osobe.

Zna vaše greške

Osobe koje su sklone kontroli, vrlo vješto barataju sa brojkama i generalno imaju dobro pamćenje. Ako imate utisak da on zna napamet sve vaše ikad načinjenje greške u vezi, to nije slučajnost. On namenski pamti vaše greške kako bi vas kasnije sa njima ucenjivao. Nabija vam na nos kako je dobar prema vama, a vi ste ta koja ne cjeni vašu vezu.

Zanemaruje vaše mišljenje

Takođe jedan od jasnih znakova da imate posla sa osobom koja voli da kontroliše onog sa kim je u vezi je taj da on zanemaruje vaše mišljenje. On to radi sa ciljem da jedino mišljenje koje se računa u vašoj vezi bude njegovo. Ovo se posebno odnosi na situacije kada vam se mišljenja ne poklapaju.

IZVOR: AVAZ.BA

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori