Fudbalski savez Danske: Eriksen bolje, razgovarao sa ocem

Fudbalski savez Danske: Eriksen bolje, razgovarao sa ocem
Foto: aa.com.tr

Fudbalski savez Danske saopćio je da se Eriksen osjeća bolje, da je razgovarao sa ocem te da će utakmica sa Finskom biti nastavljena u 20.30 sati

Utakmica grupe ”B” Evropskog prvenstva (UEFA EURO 2020) Danska-Finska, koja je prekinuta nakon što se danski fudbaler Christian Eriksen srušio na teren, nastavlja se u 20.30 sati, javlja Anadolu Agency (AA).

Fudbalski savez Danske saopćio je da se Eriksen osjeća bolje, da je razgovarao sa ocem te da će utakmica biti nastavljena u 20:30.

I Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) objavila je ranije da je danski veznjak Christian Eriksen u stabilnom stanju nakon što je prebačen u bolnicu zbog kolapsa tokom utakmice protiv Finske pri rezultatu 0:0. I UEFA je potvrdila da se meč nastavlja u 20.30.

Eriksen se srušio na terenu u 43. minutu današnjeg meča i to nakon što je krenuo po loptu. Igrači Danske i Finske držali su se za glavu i u nevjerici pratili šta se dešava. Ljekarske ekipe su odmah dotrčale na teren i počele da ukazuju pomoć Dancu, nakon čega je prevezen u bolnicu.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)