Englesko bosanska firma GRM Digital krenula o osvajanje azijskog trzista

Direktor GRM Digital Nej Gakenyi, Prijedorčanin s engleskom adresom
Direktor GRM Digital Nej Gakenyi, Prijedorčanin s engleskom adresom: Biznismen koji u sve poslovne planove uključuje i tržište svoje domovine

Englesko-bosanska agencija za digitalni marketing i izradu web-stranica GRM Digital proširila je svoje poslovanje i na prostore Azije. Proteklog mjeseca otvorili su i svoju novu poslovnicu u Pakistanu. Tako je ova kompanija koja uspješno radi od 2009. godine svojim dosadašnjim sjedištima u Londonu, Leedsu, Amsterdamu i Sarajevu dodala i lokaciju u Islamabadu.


Izvršnog direktora GRM Digital Nedžima - Nej Gakenyija pitali smo koji su motivi proširenja na azijsko tržište:

"S obzirom da je GRM Digital dobro pozicioniran na evropskom tržištu, odlučili smo da je proširenje na azijsko tržište ključan korak u našem daljnjem rastu i razvoju. Razlog ovog strateškog poslovnog koraka je to što su naši glavni ciljevi uspješno poslovanje na multikulturalnom nivou i saradnja s preduzećima iz što većeg broja različitih sektora. Zbog toga nastojimo pružati naše digitalne usluge klijentima iz raznih lokacija i vremenskih zona, a nova poslovnica u Islamabadu je izuzetno važan faktor u tom poduhvatu.”


Osim toga, ekspanzija tima GRM Digitala popraćena je i uspjesima na lokalnom tržištu Bosne i Hercegovine. Ova agencija nastoji sklopiti saradnju sa što većim brojem bosanskohercegovačkih kompanija kako bi im mogla isporučiti efikasna digitalna rješenja i pomoći da ojačaju svoje digitalno prisustvo, koje je danas ključno za uspjeh u poslu. Tako su odnedavno novi klijenti GRM Digitala postali NoBil, prvi proizvođač madraca u Bosni i Hercegovini, Agencija FCM i IT kompanija IMTEC jedno od vodećih imena na lokalnom tržištu kad su u pitanju prodaja i servis računara i računarske opreme.  

Širenje na bosanskohercegovačkom tržištu Nedžim - Nej Gakenyi, izvršni direktor GRM Digitala, komentariše na sljedeći način:

Direktor GRM Digital Nej Gakenyi, Prijedorčanin s engleskom adresom: Biznismen koji u sve poslovne planove uključuje i tržište svoje domovine

„Mnogim lokalnim kompanijama je potrebna pomoć pri digitalnoj transformaciji i planiranju strategije kojom bi ojačali svoj brend, a mi im želimo pružiti način da u tome uspiju. Stoga smo izrazito uzbuđeni i ponosni što su NoBil, FCM i IMTEC odabrali baš nas i što imamo priliku doprinijeti ostvarenju njihovih poslovnih ciljeva.

Radujemo se nadolazećoj saradnji te nastavljamo raditi na osvajanju novih klijenata u BiH.” 

Kako bi pomogli bh. kompanijama da se izbore s digitalnim izazovima GRM Digital nudi besplatne 30-minutne strateške sesije u kojima ih upoznaju s novima tehnologijama i načinima poslovanja.

Termin se može zakazati putem e-maila info@grm.digital.
Inače, za one koji ne znaju, Nedžim - Nej Gakenyi je porijeklom iz Prijedora, roditelji su mu poznati prijeratni prijedorski ljekari dr. Murhaf i dr. Samka Gakenyi koji od 1992. godine žive u Velikoj Britaniji i spadaju u plejadu istinskih ambasadora Bosne i Hercegovine koji svoju zemlju širom svijeta predstavljaju na neki drugi, ljepši način.

Pored toga, Nedžim - Nej Gakenyi u poslovnom svijetu poznat je i po tome što u svim biznis-projektima značajnu ulogu imaju njegovi uposlenici koji su većinom bh. korijena i što nastoji u te projekte uvijek uključiti i tržište svoje domovine.

Pročitaj više: Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava: 1.95 milion KM za razvoj ruralne tržišne infrastrukture

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)