Emir Spahić se okrenuo politici: Kandidat na lokalnim izborima u Hrvatskoj

Emir Spahić bosanskohercegovački je fudbaler i član naše fudbalske reprezentacije. Trenutno je bez klubskog angažmana, a tokom svoje karijere nosio je dres mnogih poznatih klubova.

Izgleda da se sada okrenuo ka potpuno drugom smjeru – politici. Spahić se pronašao na četvrtom mjestu kandidatske liste dubrovačke stranke DUSTRA. Na predstojećim lokalnim izborima u Hrvatskoj, glasači će moći izabrati kapitena fudbalske reprezentacije BiH.  Emir Spahić rođen je u Dubrovniku, gdje je i započeo svoju karijeru, nastupavši za GOŠK Dubrovnik.

Izvor: Facebook

A sad, ako već niste, udobno se smjestite, uzmite vašu jutarnju kafu, pripremite vaš omiljeni šampanjac na hlađenje, ukližite na kauč, stavite noge na stol, poljubite vašu bolju polovicu i nazdravite. Godinama ministar obrane u najjačim ligama svijeta, legendarni kapiten i ikona kako na terenu tako i izvan njega. Uvijek beskompromisan i srčan, naš gigant Emir Spahić - napisali su iz DUSTRA u najavi na Facebook profilu.

Spahića nije jedini sportaš na listi kandidata za Gradsko vijeće. Našla se i nekadašnja atletičarka i predsjednica današnjeg Atletskog kluba Dubrovnik Ana Perović Alamat, košarkašica Katarina Zarač Čagalj, bivši vaterpolista Frano Karač, te judaš Stjepo Rok.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori