Emir & Frozen Camels objavili novu pjesmu RAT ZA LJUBAV

Rock bend Emir & Frozen Camels imaju novu pjesmu imena “Rat za ljubav”.

Pjesma je objavljena tačno na Dan zaljubljenih i ima simboličnu poruku, jedino je našim životima ljubav vrijedna ratovanja.

Radi se o pjesmi koja žestokim i prepoznatljivim zvukom podsjeća na “smrznute kamile” s početka njihove karijere.

Pjesmaje snimljena u američkom studiju “Definition Media” na Floridi, dok miks i produkciju potpisuje nedavno preminuli hrvatski producent Miro Vidović.

Riječ "rat" utkana u svaku poru našeg društva

Foto:avaz.ba


“Pišući ovu pjesmu kroz glavu mi je puno puta prošla misao kako živimo u podneblju i vremenu u kojem se priča o ratu. Non - stop se vrti na sve strane. Riječ “rat” nekako je oduvjek utkana u svaku poru našeg društva i života. Onda mi je palo na pamet da je vjerovatno jedini rat vrijedan ratovanja, naše energije, pa i života. ustvari rat za ljubav.

Ono što ovu pjesmu, na personalnom nivou, čini preposabnom za mene je fakt da je ovo zadnja pjesma koju je u svom životu miksao i producirao moj nedavno prerano preminuli prijatelj Miro Vidović”, riječi su autora pjesme “Rat za ljubav” Emira Bukovice.

Pjesma je dobila i svoj vizual

Pjesma “Rat za ljubav” je dobila i interesantan video spot koji je režirao talentirani Jasmin Jatić. Iza Jasmina stoji mnogo dobrih video spotova, između ostalih i oni za Darka Rundeka i Zabranjeno Pušenje.


Spot osim benda Emir & Frozen Camels prikazuje i govori o nekim trenutnim neuralgičnim svjetskim temama. Teme poput korone, preko požara u Australiji, proteklih izbora u Americi, do događanja na Balkanu itd. Spot je i svojevrsni “In Memoriam” hrvatskom producentu Miru Vidoviću koji je i ranije miksao i producirao neke od najpoznatijih pjesama benda Emir & Frozen Camels, kao što su “Alina (No Pasaran)”, “Jedina” itd.
Video spot se može pogledati na službenoj YouTube stranici EFC benda na linku:

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori