Edin Džeko emotivnom porukom čestitao Dan grada Sarajeva

Džeko

Edin Džeko emotivnom porukom čestitao Dan grada Sarajeva
Foto: Instagram

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko emotivnom porukom čestitao je Dan grada Sarajeva, a prisjetio se i Šestoaprilske nagrade koju je dobio prije devet godina.

Džekinu poruku koju je objavio na društvenoj mreži Facebook prenosimo od početka do kraja.

"Sarajevo je grad, koji je za mene nezamjenjiv u svakom smislu…

Prije devet godina sam dobio najveće priznanje, koje jedan Sarajlija može dobiti. I dan danas sam, računajući sve što sam ostvario u životu, nekako najponosniji na Šestoaprilsku nagradu.

Kao što sam i rekao prije devet godina, najteže, ali i najljepše je biti prihvaćen u sredini u kojoj si rođen, a Sarajevo i ja se međusobno itekako volimo. Jako!

Volim svoj grad, uvijek mu se vraćam, jer tu su moji roditelji, moja porodica, moji prijatelji. Moje dječačke uspomene…

To je moj grad. Jedna od najvećih mojih emocija i zato, Grade moj, neka ti je sretan i ovaj dan, a dragim mojim Sarajkama i Sarajlijama čestitam 6. april, Dan grada Sarajeva!", napisao je Džeko.

Edina Džeku, bh. nogometnog reprezentativca i tada igrača Manchester Cityja i UNICEF-ovog ambasadora, za Šestoaprilsku nagradu predložilo je Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" uz obrazloženje da je među svjetskom javnošću poznat kao ličnost koja plijeni visokim moralom, etičnosti i filantropijom.

Sarajevo je 6. aprila 1945. godine oslobođeno od njemačkog okupatora tokom Drugog svjetskog rata i taj datum se slavi kao Dan grada.

Pročitajte više: Džeko s prijateljima proveo dan na Baščaršiji

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori