Džaferović i Hodžić razgovarali o položaju Bošnjaka u Hrvatskoj

Džaferović i Hodžić razgovarali o položaju Bošnjaka u Hrvatskoj
Foto: facebook/Šefik Džaferović

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske i Bošnjačkog nacionalnog Vijeća grada Zagreba Armina Hodžića

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Šefik Džaferović primio je danas predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske i Bošnjačkog nacionalnog Vijeća grada Zagreba Armina Hodžića, javlja Anadolu Agency (AA).

Razgovarano je o položaju Bošnjaka u Republici Hrvatskoj. Također su razgovarali i o projektima Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske i Bošnjačkog nacionalnog vijeća grada Zagreba.

Hodžić je informirao člana Predsjedništva BiH o pripremnim aktivnostima koje ova asocijacija provodi uoči idućeg popisa stanovništva u Republici Hrvatskoj.

Džaferović je podržao rad Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske. Kazao da je izjašnjenje Bošnjaka na popisu od izuzetne važnosti za njihova prava i položaj u Republici Hrvatskoj, navodi se iz Predsjedništva BiH.

Džaferović je kazao i da, kao član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, brine o pravima Bošnjaka u svim domovinskim zemljama, kroz saradnju sa bošnjačkim nacionalnim vijećima i putem bilateralne saradnje a državama u regiji.

Pročitaj više: Džaferović na Ekonomskom forumu: Potrebno rasteretiti privredu, ulagati u obrazovanje i razvoj poduzetničkog duha

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori