Da li biste voljeli da dočekate praznike u PODVODNOM hotelu?

Iako je najpoznatiji na Maldivima, izdvojilI su se ljepotom još neki širom svijeta.

podvodni-hoteli
Foto: Printscreen/Instagram/officialmaldives, Printscreen/Instagram/dandedestinations

Vjerujemo da bi vam sad baš dobro došlo da se baškarite na nekoj plaži i zaboravite na sve. Samo sunce, voda i mir… Zvuči primamljivo? Ali šta kažete na odmor ispod vode? Možda biste voljeli provesti praznike u nekom podvodnom hotelu? Evo koje smo izdvojili za vas!

InterContinental Shanghai Wonderland, Kina (noćenje 1.100 dolara)

InterContinental Shanghai Wonderland, vjerovali ili ne, vrijedan je oko 300 miliona dolara. Sagrađen je u napuštenom kamenolomu u Songjiangu, na oko 20 milja izvan centra grada Šangaja. Iz soba na gornjem nivou pruža se balkonski pogled na okolni kamenolom i vodopade, ali hotel također ima dva potopljena sprata sa apartmanima. Tu su i nestvarno lijep restoran sa pogledom i bazen – da, podvodni bazen. U ovom hotelu možete osjesti za 1.1000 dolara po noći.

Manta Resort, Pemba Island, Tanzanija (1.840 dolara noćenje)

Hotel je otvoren još od 2013. godine na obali Zanzibara. “Podvodna soba” odmarališta Manta, udaljena je dva minuta vožnje brodom od plaže. Smatrajte je više sićušnim privatnim ostrvom nego hotelskim apartmanom. Smještaj na tri nivoa nudi pogled na koralni greben iz njegove “potopljene” spavaće sobe, plus nevjerovatne poglede na zvijezde sa krovne palube. Hotel također nudi ronilačka putovanja duž cijelog ostrva Pembra, kada ste spremni da zaista upoznate dubine okeana ali i blizak kontakt sa morskim stvorenjima.

Huvafen Fushi, Maldivi (1.353 dolara noćenje)

Još jedan dragulj Maldiva! Sobe Huvafen Fushi hotela smještene su u Indijskom okeanu, i zaista oduzimaju dah, mada nisu potpuno pod vodom. Međutim, u spa centru LIME, koji nudi panoramski pogled na greben za tretmane parova, možete sići 30 stopa (oko 9 metara) ispod površine. Gosti također imaju pristup flotacijskom bazenu, potopljenom u more, gdje kroz prozore mogu da razledaju nestvarno lijepe dubine okeana.

Više pročitajte klikom na objektiv.rs

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori