Dogovoren zajednički rad između Grada Sarajeva i Općine Stari Grad

Dogovoren zajednički rad između Grada Sarajeva i Općine Stari Grad
Dogovoren zajednički rad između Grada Sarajeva i Općine Stari Grad

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić ugostio je danas novoizabranu gradonačelnicu Grada Sarajevo Benjaminu Karić. Ona je posjetila Općinu Stari Grad što je bila njena prva stanica u okviru posjete gradskim općinama.

Tokom susreta razgovarali su o oživljavanju saradnje između Grada Sarajevo i Općine Stari Grad i relizaciju zajedničkih projekata od interesa za cijelo Sarajevo.

Kako je istaknuto tokom sastanka, Stari Grad je srce Sarajeva i turizma, stoga Grad i Općina imaju zajednički interes za nastavak turističkih, infrastrukturnih, kulturnih i drugih projekata.

“Dogovorili smo zajednički rad na realizaciji projekata od obostranog interesa i intenziviranje naše saradnje. Drago mi je što sam posjetila općinu Stari Grad i sa načelnikom Hadžibajrićem razgovarala o konkretnim projektima gdje smo naišli na potpuno razumijevanje i podršku,” izjavila je gradonačelnica Karić.

Načelnik Hadžibajrić je tokom sastanka govorio o najznačajnijim investicijama i ulaganjima u Stari Grad realizovanim u prethodnih dvanaest godina. Kazao je da je za nastavak razvoja ove lokalne zajednice, a samim tim i grada, potrebno raditi na izmjeni zakonske regulative.

Po pitanju zajedničkih projekata načelnik Hadžibajrić i gradonačelnica Karić razgovarali su o rekonstrukciji Opservatorija na Trebeviću.

“Razgovarali smo o zajedničkoj realizaciji projekta rekonstrukcije i vraćanju u funkciju trebevićkog Opservatorija. Općina će dati punu podršku ovom projektu kako bi se u narednom periodu osigurala potrebna sredstva. Ovaj objekat se treba vratiti u prvobitno stanje čime bismo građanima, ali i turistima vratili još jednu turističku atrakciju,” kazao je načelnik Hadžibajrić.

Pored načelnika Hadžibajrića, današnjem sastanku sa gradonačelnicom Karić prisustvovao je i predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad dr.sc Mirza Batalović. Sastanku su prisustvovali i načelnikovi saradnici: Adela Plakalo pomoćnica za imovinsko-pravne, geodetske poslove, katastar i stambene poslove, Aldiana Kavazović pomoćnica za privredu, Selma Velić pomoćnica za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica, Almedina Porča pomoćnica načelnika za odnose s javnošću i Adis Hadžović, pomoćnik načelenika za investicije i komunalne poslove.

Nakon zvaničnog susreta, načelnik Hadžibajrić je gradonačelnicu Karić poveo u obilazak obnovljene zgrade Općine Stari Grad Sarajevo.

Izvor: radiosarajevo.ba

Pročitaj više: Gradonačelnica Benjamina Karić u Srebrenici: Njihovu patnju niko ne može olakšati…

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori