Dnevni rituali protiv proljetnog umora

proljetni umor
Buđenjem prirode u nama se javlja želja za svježinom i ljepšim izgledom.

Buđenjem prirode u nama se javlja želja za svježinom i ljepšim izgledom. Budući da nas istovremeno hvataju umor i malaksalost, donosimo savjete pomoću kojih možete spojiti ugodno s korisnim.

  • Jutarnje tuširanje, večernja kupka

Blagodati 10-minutnog jutarnjeg tuširanje osjećat ćete cijeli dan. Terapeutsko djelovanje mlaza vode podiže razinu energije tijela, a naizmjenično tuširanje toplom i hladnom potiče krvotok zbog čega se u trenu možete osjećati svježe i poletno. Protiv umora navečer sebi napravite toplu kupku s eteričnim uljima, koja će potaknuti izmjenu tvari, krvotok i probavu, a na vas će djelovati umirujuće.

  • Jutarnja gimnastika

Stručnjaci tvrde da je najbolji lijek protiv pospanosti spavanje. Stoga preporučuju da na vrijeme idete spavati, ali da napravite nekoliko jednostavnih vježbi za istezanje čim se probudite. Najbolje mjesto za jutarnju gimnastiku je na svježem zraku ili kraj izvora svježeg zraka, primjerice prozora.

  • Šetnja, joga, trčanje

Svaka aktivnost potiče rad krvnih žila, ubrzava krvotok i uzrokuje porast energije u organizmu. Preporučujemo vam vožnju biciklom, šetnju na svježem zraku ili lagano trčanje. Pijte i puno tekućine, najbolje vodu ili zeleni čaj.

  • Nova boja kose

Ovo će biti najprimjetnija promjena na vama. Predlažemo neku trajnu boju ili pramenove, no ukoliko želite blistavu kosu, posegnite za kolor šamponima. Oni sadrže manji broj pogmenata boje koji se talože na površini vlasi dajući joj sjaj.

Izvor: story.hr

Pročitaj više: Frizeri objašnjavaju: kako da vam kosa brže raste

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori