Delegat Marić nije vidio transparent sa porukom da je “RS dio Srbije”, Borac prošao bez kazne

Navijači Borca u petak su na utakmici protiv Širokog Brijega poslali političku poruku.

Ispod tribine na kojoj su smješteni vatreni fanovi Banjalučana (Lešinari) istaknut je transparent:

– U krajiškoj ljepotici trobojka se vije, Republika Srpska dio je Srbije – pisalo je.

Političkom porukom nije se bavila Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj u utorak.

– Delagat Radika Marić iz Bijeljine u svom izvještaju nije naveo povredu disciplinskog pravilnika pa članovi komisije transparent nisu tretirali kao prekršaj – rečeno je Faktoru iz Disciplinske komisije FSBiH.

Možda je nestanak električne energije na Gradskom stadionu u Banjoj Luci utjecao na delegatov vid, ili Marić jednostavno nije želio da vidi transparent istaknut preko cijele tribine.

Fudbalski savez BiH ranije je zbog transparenta podrške generalu Armije Republike Bosne i Hercegovine Atifu Dudakoviću kažnjavao Željezničar.

Borac će i ovoga puta proći nekažnjeno, baš kao što nije kažnjen ni kada su njihovi navijači u utakmici sa Zrinjskim skandirali ime i veličali Ratka Mladića, ratnog zločinca pravosnažno osuđenog za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, prenosi Faktor.ba.

Pročitajte više: Haos u Vrapčićima, prekinut meč Velež – Borac

Pratite nas na Facebook akter.ba -Delegat Marić nije vidio transparent sa porukom da je “RS dio Srbije”, Borac prošao bez kazne

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti

Vezane vijesti