Novi načelnik Travnika: Kandidat SDA Kenan Dautović

Kenan Dautović
Kenan Dautović novi načelnik Travnika

Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) u Travniku Kenan Dautović većinom glasova na prijevremenim izborima izabran je za načelnika ove općine.

Dautović je svoju pobjedu proglasio u izbornom štabu koji je dobivao informacije od posmatrača s izbornih mjesta, a Stranka demokratske akcije nastavit će sa tradicijom svojih kandidata na načelničkoj poziciji.

Dautovićev protukandidat Haris Kaniža je već čestitao protivniku na pobjedi.

"Čestitam Kenanu Dautoviću na pobjedi. Zahvaljujem se svim stanovnicima općine Travnik koji su svoje povjerenje podarili Našoj travničkoj priči. Ostaje žal jer nikada nije bilo bliže. Nisam razočaran“, napisao je na Facebooku.

Dautović je svoju pobjedu proglasio u izbornom štabu koji je dobivao informacije od posmatrača s izbornih mjesta, a Stranka demokratske akcije nastavit će sa tradicijom svojih kandidata na načelničkoj poziciji.

Kazao da će njegov fokus biti na prihodovnu snagu budžeta. Sve ono što će osnažiti travničku ekonomiju, što će omogućiti bolji privredni razvoj. Svi ostali tokovi života mogu pratiti taj razvoj.

"Do preuzimanja funkcije nastavit ćemo obilaziti privredne subjekte i građane, to je jedino obećanje koje sam dao u predizbornoj kampanji. Pripremat ću i realizaciju svoje izborne platforme koja treba da doživi susret s općinskom administracijom. Nakon toga, održat ću svoje temeljno izborno obećanje, a to je da ću sve svoje sposobnosti staviti u funkciju boljitka Općine Travnik. Od mene mogu očekivati samo rad, rad i rad", kazao je Dautović.

On je dodao da postoji opća zabrinutost zbog nekontroliranog odlaska mladih.

Moramo hitno na svim nivoima vlasti učiniti sve da mladi prepoznaju svoju perspektivu u BiH i da ostanu tu. Ono što sam planirao ukoliko dobijem povjerenje građana jeste implementacija strategije za mlade, koju je Općina Travnik donijela 2016. Plan implementacije te strategije nudi širok spektar mogućnosti da se mladi angažiraju što je više moguće. Oni bi bili u centru mog angažmana – rekao je Dautović.

Pročitaj više: travnik

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)