Daniel Yule pobjednik noćnog slaloma u Madoni

Skijanje

Daniel Yule pobjednik noćnog slaloma u Madoni
Daniel Yule

Za ljubitelje skijanja,  noćni slalom u Madonna di Campiglio u črtvrtak 22.decembra  – a najstarije mjesto Svjetskog kupa u Italiji poslužilo je još jednu prazničnu poslasticu na poznatoj stazi Canalone Miramonti.

Izgleda da Daniel Yule (SUI) sa odgovarajućim imenom voli predbožićne trke više od ikoga. Ovaj uglađeni Švajcarac upisao je svoju petu pobjedu u slalomu u Audi FIS Svjetskom kupu u karijeri – a tri od njih su bile u Madonni.

Yule je bio čist i miran na padini na kojoj su drugi posrtali, možda zato što mu je ovo omiljeno mjesto. I Yule je ovdje trijumfovao 2019. i 2020. godine.

“Sigurno imam ljubavnu vezu sa Madonnom”, rekao je Yule. “Ovdje je strmina fantastična, sviđa mi se. Volim italijanski snijeg iz nekog razloga, i ponovo sam uspio da skijam brzo. Već se radujem povratku sljedeće godine.

Daniel Yule

“Druga vožnja je bila zaista dobra. Bio sam na startnoj kapiji i čuo sam kako je spiker rekao da je ovo još jedan podijum za Henrika [Kristoffersena]. Pomislio sam, 'vidjećemo'. I pomislio sam, 'ako se spustim, upaliću se u plamen', i gurnuo sam to do kraja."

Yule je imao nekoliko prosječnih sezona nakon zvjezdanih 2019-2020, i priznao je da je morao kopati kako bi se vratio u formu – ali se u četvrtak osvrnuo na svoj najbolji način.

Henrik Kristoffersen

“Vratiti se ponovo na najvišu stepenicu nakon nekoliko sezona, nevjerovatan je osjećaj. Grazie a tutti.”

Branilac nosioca kristalnog globusa u slalomu Henrik Kristoffersen (NOR) bio je drugi sa zaostatkom +0,08, i nastavlja da je zadovoljan svojim napretkom koristeći nove skije.

"Morali smo malo da radimo u prvoj vožnji, malo smo se promjenili, a da smo to uradili u drugoj vožnji, bili bismo ispred", rekao je on.

Linus Strasser

"Druga vožnja je bila zaista dobra. Sa potpuno novom opremom i tehničarima, to je proces, ali bili smo na podijumima i bili smo jako blizu pobjedama. Možda se neki ljudi moraju malo bojati u januaru. Savršeno ne postoji, ali bolje je uvijek moguće.”

Linus Strasser (GER) je bio treći sa zaostatkom +0,18, sa laganim, brzim prikazom u svojoj prvoj trci od pauze da prisustvuje rođenju svog prvog djeteta. „Osjećam se veoma dobro“, rekao je. “Uz ovako dobar rezultat, još je ljepše vratiti se kući i uživati sa porodicom.”

Lucas Braathen (NOR) je predvodio teren hrabrom prvom vožnjom, ali drugi put nije bio tako dobar, završio je četvrti.

Međutim, mladi Norvežanin je osvojio svoja prva dva starta u sezoni – veleslalom i slalom Val d’Isere. On ostaje na vrhu slalomskog plasmana nakon dva od deset kola.

Pobjednik Yule u cilju

Muški slalom se nastavlja u Garmišu 4. januara.2023.

Ljubitelji skijanja mogu uživati u spustu u Bormiu Italija muškarci nastupaju dva dana za redom u utorak i srijedu 27 i 28 decembra .

Ženski veleslalom je po rasporedu je  u utorak i srijedu 27 i 28 decembra u Semerring Austrija.

Povezeani sadržaji: Skijanje: Kralj veleslaloma Odermatt pobjedio na otvaranju sezone u Söldenu

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori