Damir Mašić komentirao izjavu Fadila Novalića o freelencerima: Mene je sramota

Komentar

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine redovno svojim izjavama izaziva brojne reakcije. I kad pomislimo da ne njegove izjave ne mogu biti sramotnije, on ipak uspije da iznenadi i nasmije.

Najviše reakcija tokom live obraćanja na Facebooku federalnog premijera Fadila Novalića od prije dva dana izazvala je njegova izjava o freelancerima.

Novalić je u obraćanju govorio o izmjenama zakona o doprinosima i porezu na dohodak te tvrdio da se njima neće oporezivati nasljedstvo kao štednja. Osvrnuo se i na navode stručnjaka da su među radnicima koji će ubuduće plaćati znatno više poreze i freelanceri.

Pojašnjavajući šta su to zapravo freelanceri, federalni premijer je u jednom trenutku kazao da su oni "slobodni sateliti". I upravo taj isječak njegovog live nastupa i slobodnog tumačenja frilensera mnogo puta je podijeljen na Facebooku i Twitteru, uz sarkastične komentare i podsmijehe.

"Fadil Novalić, #SDA premijer FBiH, o freelancerima. Mene je sramota ovog čovjeka. Ne znam za vas…", napisao je Damir Mašić, šef Kluba zastupnica/zastupnika SDP-a u Parlamentu FBiH.

Pročitajte više: Novalić priznao da uvodi porez na sve živo: Rasteretit će privredu, ali opteretiti radnike

Pratite nas na Facebook akter.ba - Damir Mašić komentirao izjavu Fadila Novalića o freelencerima: Mene je sramota

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori