Sudbina bosanskog Cybertrucka oduševila i Rimca: “To može samo Bosanac”

Nakon reportaže o bosanskoj replici Teslinog Cybertrucka raspisali su se svjetski mediji, a interes se pojavio i "preko bare“.

Prošlog ljeta na ulicama Mostara i njegove bliže okolice pojavio se Cybertruck. Vozilo koje dimenzijama, detaljima i samom izvedbom predstavlja jednu od najboljih replika Teslinog terenca.

I to ne samo u regiji već i u svjetskoj konkurenciji, složili su se mnogi. Nastala je zahvaljujući tehnološkoj firmi Stark na inicijativu Igora Krezića, inače velikog fana Forda i Tesle.

Projekt izrade replike jednog od izgledom najbrutalnijih vozila vodila je inženjerka strojarstva Mila Marić. Zahvaljujući njoj se Cybertruck može vidjeti u vožnji Mostarom. Tačnije rečeno, mogao se vidjeti, jer je sudbina Cybertrucka takva da više ne grabi bosanskim ulicama.

Vjerovali ili ne, replika ide put Amerike.

Prodana je jednom velikom Teslinom obožavatelju iz Miamija. On je kupio repliku po zasad nepoznatoj cijeni, a koristit će je u promotivne svrhe. Ovaj nevjerojatan uspjeh izazvao je oduševljenje na društvenim mrežama. Na sve je reagirao i Mate Rimac objavom: 

Foto: Instagram

"Prodati Amerima Cybertruck. To može samo Bosanac 😂💪💪"

Podsjetimo, osnova replike je klasik, Fordov kamionet F-150 Raptor koji je rastavljen do najsitnijih detalja. Istina, ispod lima je benzinski motor, ali svime drugime ova replika vjerno prati original, čak i uređenjem interijera.

A kad za ovakvo vozilo interes pokaže Teslin obožavatelj iz Amerike te ga na koncu kupi gotovo na neviđeno, jasno je da se radi o kvalitetnom proizvodu kojeg bez ikakvih kompleksa možete voziti bilo gdje na svijetu, pa čak i na Floridi. 

Pročitaj više: Autoindustrija u 2021. godini: Top pet automobilskih trendova

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)