Čuveni hrvatski trener Ante Kostelić otišao u penziju

Ante Kostelić otišao u penziju
Michel Cottin/Agence Zoom/Getty Images

Legendarni skijaški trener Ante Kostelić u 82. godini završio je neponovljivu karijeru odlukom čelnika Alpskog odbora Hrvatskog skijaškog saveza (HSS).

Čovjek koji je učestovao u osvajanju svih hrvatskih medalja i koji je, između ostalog, najzaslužniji za velike uspjehe Janice i Ivice Kostelić, u 82. godini je penzionisan i dodjeljena mu je nagrada za životno djelo.

Kostelić je 23 godine bio trener reprezentacije, ali je mnogo duže imao uticaj na svoju djecu IvicuJanicu, koji su osvojili deset olimpijskih medalja od kojih je pet zlatnih, četiri Velika i osam Malih kristalnih globusa, osam medalja sa svjetskih prvenstava, od čega šest zlatnih, i upisali 56 pobjeda i 115 postolja u Svetskom kupu.

„Osim sjajnih rezultata, njegov rad je pomogao i doprinio stvaranju našeg respektabilnog saveza, razvoju ostalih reprezentativaca i dovođenju trke Svjetskog kupa na Sljeme.

Hrvatski skijaški savez će nastaviti da radi vođen Antinom skijaškom i sportskom vizijom u razvoju svojih takmičara, a najmanje što možemo da učinimo kako bismo mu se zahvalili je dodjela nagrade za životno djelo,“ izjavio je direktor alpskih reprezentacija i direktor Saveza Vedran Pavlek i objasnio kako je došlo do odluke sa se završi saradnja sa Kostelićem.

sportklub.rs

Pročitaj više: Norveški skakač se nakon stravičnog pada nalazi u induciranoj komi

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori