Cijene hrane opet rastu u Sarajevu: Puter od 250 grama košta 9,5 KM

Cijene hrane opet rastu u Sarajevu: 250 grama maslaca košta 9,5 KM
Foto; Klix.ba

Svakodnevno povećanje cijena u BiH, posebno onih koje se odnose na osnovne životne namirnice, izazivaju sve veću zabrinutost građana.

S obzirom da cijene goriva već polako idu ka 4 KM po litru, kao i goriva i energenata koji bilježe rekordan rast, najznačajnije i najuočljivije poskupljenje je pojedinih prehrambenih artikala.

Tako je, uz suncokretovo ulje, čija se cijena u većini trgovina kreće od 5,5 do 6 KM, jedan od najskupljih prehrambenih artikala - puter.

Jedan od naših čitatelja poslao nam je fotografiju koju je danas snimio u jednom sarajevskom supermarketu na kojoj se vidi nevjerovatna cijena putera, čak 9,5 KM za pakovanje od 250 grama.

Riječ je o puteru kompanije Meggle, a iako ima jeftinijih marki, ovaj puter je i dalje najzastupljeniji među domaćim potrošačima.

Ostaje da se vidi da li će se ovo enormno poskupljenje nastaviti i u narednom periodu, ili će nadležne službe reagovati i zaustaviti divljanje na tržištu na kojem svako formira cijene po svojoj želji.

Ipak, jedno je sigurno. Kriška hljeba sa džemom i puterom, koja je mnogima bila omiljeno jelo od djetinjstva i koja je "hranila" mnoge generacije, postala je luksuz koji sebi mogu priuštiti samo oni s "dubokim džepom".

Izvor: klix.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori