Čehu koji je vozio 417km/H prijeti zatvorska kazna

Kazna

Čehu koji je vozio 417km/H prijeti zatvorska kazna
Foto: EPA

Češki tajkun, koji je u novom modelu “Bugatti Chirona” vozio njemačkim auto-putem preko 400 kilometara na čas, mogao bi dobiti dvije godine zatvora, navode njemački mediji.

Spis je proslijeđen tužilaštvu i kreće se u podizanje optužnice. Njemačka policija objavila je da je riječ o Radimu Passeru, vlasniku “Bugattija Chirona”, koji bi mogao da bude optužen za zabranjenu trku, navodi list “Sun”. Ukoliko slučaj dođe na sud, Passer bi mogao biti osuđen na dvije godine zatvora.

Passer se sam snimao kako vozi dionicom njemačkog auto-puta rekordnom brzinom. Nakon što je prije nekoliko godina već vozio 400 kilometara na čas, sada je oborio svoj “rekord” i zabilježio 417 kilometara na čas.

Snimak pokazuje da vozi “brzinom munje” i mimoilazi druge automobile. Njemačke vlasti traže način da spriječe ovakve nepromišljene izlete, odnosno da odgovarajućom kaznom obeshrabre potencijalne lovce na ovakve rekorde.

Tužilaštvo se nije obaziralo na Passerove riječi da mu je sigurnost bila na prvom mjestu te da je zato prvo odradio servis na kolima, a potom izabrao vožnju ravnom dionicom sa tri trake u vrijeme kad je promet najrjeđi. (izvor: GPmaljevac)

Pročitajte više: Porsche Cayenne II: Ovo su prednosti polovnog vozila druge generacije

Pratite nas na Facebook akter.ba - Čehu koji je vozio 417km/H prijeti zatvorska kazna

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori