Amazon lansira Alexa Care Hub za brigu o starijima i porodicama

http://www.vtvindia.com/
http://www.vtvindia.com/

Amazon je u srijedu lansirao svoj Alexa Care Hub dizajniran da pomogne ljudima da se brinu o stariji članovima porodice iz daljine.

Care Hub je besplatna usluga koja zahtijeva dva povezana Amazonova računa, ali samo jedan pametni zvučnik ili zaslon Echo.

Amazon je najavio Care Hub tokom svog septembarske najave proizvoda,predstavio je Care Hub kao praktično rješenje za njegu iz daljine, uz poštivanje privatnosti i autonomije onih koji se brinu.

Jednom kada ostarjeli pojedinac uputi pozivnicu sa svog računa aplikacije Alexa na račun njegovatelja, njegovatelj može koristiti čvorište za praćenje općih aktivnosti, postavljanje personaliziranih upozorenja (ako, na primjer, nema aktivnosti zabilježene u određeno doba dana) i više.

Care Hub takođe omogućava funkciju Poziv za pomoć koja omogućava onima koji primaju negu da postave personalizovane kontakte za hitne slučajeve do kojih se može doći jednostavnom glasovnom komandom.

Tehnički gigant rekao je da je privatnost prioritet Care Hub-a i da je razmjena informacija uravnotežena kako bi njegovateljima pružila korisne uvide u aktivnosti njihovih najmilijih bez stvaranja pristupa određenim glasovnim naredbama i reproduciranim pjesmama.

Zahvaljujući pandemiji, glasovni asistenti se koriste više nego ikad prije - a zahvaljujući nebrojenim glavnim pametnim kućnim uređajima koji se redovito objavljuju, oni postaju i moćniji.

Pametni ekrani donose još upečatljiviji ugao: nude video ćaskanje, dodirne kontrole, ekran za strimovanje i još mnogo toga.

Ali koji je pametni zaslon najbolji za vas?

Industrija pametnih ekrana procvjetala je posljednjih godina, a Amazon Echo Show 8 i Google Nest Hub (nekada Google Home Hub) bili su na čelu ratova na ekranu.

Amazonov novi Alexa Echo Show 10 kategoriji dodaje element pokreta.

Logično je da na tržištu postoji gotovo desetak pametnih zaslona: oni su sjajna kombinacija koju čine glasovni asistent koji uvijek sluša (kakav biste pronašli u pametnom zvučniku) i zaslon osjetljiv na dodir za gledanje videozapisa koji kontroliraju vaš pametni kućni uređaji, dodavanje stvari na vaše liste obaveza i još mnogo toga.

Google Nest Hub Max dodaje čak i kameru za praćenje lica koja može prikazati personalizirane dijelove informacija kad god vas ovaj pametni uređaj prepozna.

elite li onaj koji nudi video chat i video pozive? Ili se to povezuje sa Amazonovom Alexa ili aplikacijom Google Home? Da li treba imati mogućnost upravljanja pametnim sijalicama i pametnim utikačima?

Ako želite nadograditi svoj trenutni pametni zvučnik ili tek započinjete svoj pametni dom i ako vam je zaslon osjetljiv na dodir privlačan, evo najboljih pametnih ekrana koji su sada dostupni.

Najnovija verzija Nest Hub-a stigla je 2021. godine i sjajna je ulazna točka za kategoriju. Sveukupno je najpametniji i najbolji, što čini nisku cijenu od 100 dolara još privlačnijom.

Zahvaljujući ugrađenom Google Asistentu, Nest Hub odgovara na sve iste opcije glasovnih komandi kao pametni zvučnik Google Home Mini.

Ekran osjetljiv na dodir je malo 7 inča, ali prilagodljiva svjetlina čini da slike izgledaju posebno sjajno. Google će čak prilagoditi prezentaciju porodičnih slika kao čuvar zaslona.

Uređajima pametne kuće, poput pametnog zvona na vratima, možete upravljati i pomoću intuitivno dizajnirane kontrolne ploče.

Za razliku od većine ostalih pametnih ekrana , Nest Hub nema kameru, ali to bi mogao biti bonus ako imate problema s privatnošću.

Model druge generacije uključuje Sensing Sleep i Quick Gestures zahvaljujući Googleovom mini radaru Soli.

PROČITAJTE VIŠE: Amazon mijenja logotip zbog uznemirujuće sličnosti

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori