Čampara: Navijačima nakon novog zakona neće pasti na pamet da učestvuju u neredima

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara izjavio je da sve češći huliganski neredi, posebno u Mostaru, počinju da predstavljaju ozbiljnu bezbjednosnu prijetnju. Država mora odgovoriti pooštravanjem sankcija. "Radit ćemo u Domu naroda Parlamenta FBiH na izmjenama zakona. Sankcije ćemo pooštriti do te mjere da više nijednom navijaču ne padne na pamet da učestvuje u bilo kakvim neredima", istakao je Čampara.

On je rekao kako je evidentno da postoje propusti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona. Za koje je naveo da nije u stanju obezbijediti poštovanje javnog reda i mira, prenosi N1.

"To je posljedica višegodišnjih problema sa kojim se susreće Uprava policije MUP-a ovog kantona. Počevši od nepostojanja policijskog komesara, pa sve do prijema novih policajaca. Politika je ušla u svaku poru sistema, pa tako i bezbjednosnog, a to je neprihvatljivo", kaže Čampara.

Grupa od blizu 50 mladića koji su pripadnici navijačke grupe "Ultrasi" - Nogometnog kluba Zrinjski, ušla je u mostarsko naselje Donja Mahala radi izazivanja nereda i fizičkog obračuna. Nakon čega je došlo do sukoba sa mještanima tog naselja i pojedinim članovima Veležove navijačke grupe Red Army.

Policija u Mostaru je za sada privela 10 lica zbog narušavanja reda i mira, a jedna osoba teško je povrijeđena. Izjavio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori