Portreti Busha i Clintona ponovno su izloženi u Velikom foajeu Bijele kuće


Bijela kuća vratila je službene predsjedničke portrete bivših predsjednika Georgea W. Busha i Billa Clintona, nakon što su uklonjeni u julu prošle godine za vrijeme Trumpove administracije, kaže dužnosnik za CNN.


Ponovno su izloženi u Grand Foyeru izvršne vile, rekao je dužnosnik.
Portreti su uklonjeni prošlog jula, a zamijenili su ih dva portreta republikanskih predsjednika koji su služili prije više od jednog stoljeća.
Tradicija Bijele kuće traži da se portreti najnovijih američkih predsjednika dobiju najistaknutije mjesto. To je na ulazu u izvršnu palaču, što je gostima vidljivo tokom službenih događaja.

Međutim, Trump je za svog boravka u Bijeloj kući naredio da se portreti Clintona i Busha premjeste u Blagovaonicu stare porodice, malu, rijetko korištenu sobu koju većina posjetitelja ne vidi.

To je slike smjestili su daleko od Trumpovih očiju u Bijeloj kući.

Međutim, sada kad su vraćene na prethodno mjesto, slike će najvjerojatnije vidjeti predsjednik Joe Biden dok se spušta stepenicama iz privatne rezidencije na trećem spratu.
Službeni portret bivšeg predsjednika Baracka Obame nije otkriven, a nejasno je kada će biti dovršen ili kada će biti okačen.

Pročitaj više: Trump je za vrijeme mandata zaradio 1,6 milijardi dolara

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori