Trump je za vrijeme mandata zaradio 1,6 milijardi dolara

© CNNMoney/Shutterstock/Getty Images
© CNNMoney/Shutterstock/Getty Images

Donald Trump je za četiri godine predsjedništva zaradio čak 1,6 milijardi dolara, navodi se u izvještaju građana za odgovornost i etiku u Washingtonu (CREW).

Pregledavši financijska obelodanjivanja bivšeg predsjednika, grupa tvrdi da, iako je gospodin Trump uzeo kredit za doniranje svoje službene plaće, financirane od američkih poreznih obveznika, to je mali dio prihoda koji je zaradio kroz Trumpove tvrtke tijekom njegova predsjedanja.

CREW izračunava da je čak i nakon što je 2020. godine vidio veliki pad prihoda od ugostiteljstva zbog pandemije koronavirusa, ukupno je gospodin Trump otkrio najmanje 1.613.583.013 dolara prihoda od Trumpove organizacije i ostalih prihoda izvana.

Na vrhu, otkrio je 1.790.614.202 dolara, ali obrasci za otkrivanje su nejasni s nekom imovinom koja je navedena kao „Preko 5.000.000 dolara“ u godišnjem prihodu.

Struktura poslovanja organizacija Trump organizacije znači da prijavljeni prihod ne odražava nužno njegov lični prihod od njih.

Veliki dio prihoda dolazio je od poznatijih nekretnina u vlasništvu grupe u kojima su gospodina Trumpa često viđali za vrijeme njegova predsjedanja - Mar-a-Lago, hotela Trump International u Washingtonu i njegovog golf terena u Doralu na Floridi. , Bedminster u New Jerseyu i Trump National u Virginiji.

U kombinaciji, navodno su u četiri godine donijeli više od 620 miliona dolara, a prihodi su znatno opali nakon što su ograničenja Covid-19 depresirala putovanja i turizam.

CREW tvrdi da je velik dio ovog prihoda došao od onih koji su željeli nakloniti se predsjedniku koji je platio premiju za boravak na imanjima koja su žigosana u njegovo ime.

Također kažu da je vladino poslovanje usmjereno po njihovom putu i postavljaju pitanje kakva je budućnost sada kada je prihod nestao .

Izvještaj CREW-a dolazi kad je Vrhovni sud donio odluku koja će prisiliti gospodina Trumpa da preda porezne prijave tužiteljima u New Yorku.

Independent je zatražio komentar organizacije Trump o izvještaju.

Donald se vraća: Kako bi CPAC mogao ispaliti početni pištolj za trku u Bijeloj kući 2024. godine

Trump u svojim poreznim prijavama nakon presude SCOTUS-a krivi Cuomoa za "fašistički lov na vještice"

Trump mlađi kritizira "narodnu republiku New York" nakon što je Vrhovni sud naložio ocu da preda porezne prijave

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori