Bulgari stvorio najtanji sat na svijetu

UNIKAT

Ovaj sat iznosi 15.600 eura, uključujući sve poreze u cijenu ističe "Bulgari"

"Bulgari" je ponovo preuzeo krunu stvarajući najtanji mehanički sat na svijetu, prije njega tron je držao sat kompanije "Piaget".

Nazvan još i “mršavim” remek djelom, stvoren je uz pomoć nezamislivo malog mehaničkog mehanizma koji pomaže da sat održava svoju ukupnu debljinu ispod dva milimetra, a nazvan je “Bulgari Octo Finissimo Ultra”.

U svega osam godina, italijanski luskuzni brend oborio je osmi unikatni rekord u svijetu satova sa svojim "Octo Finissimo" modelom, uključujući i one za najmanji hronograf ikada kreiran i najtanji “perpetual” kalendar svih vremena.

Sada, Octo Finissimo Ultra odnosi titulu najtanjeg mehaničkog sata sa svega 1,80 milimetara debljine, obarajući rekord koji je prethodno držao AUC model kompanije Piaget, koji je sam mjerio dva milimetra, za koje se smatralo da su nenadmašni.

Monohromatsko i matirano titanijumsko kućište Bulgari Octo Finissimo Ultra sata, oktagonskog je oblika i posjeduje 40 mm u obimu, brojčanik sa dva lica, opremljen odvojenim funkcijama za prikaz vremena kako bi se izbjeglo gomilanje kazaljki i dodavanje debljine satu.

Naravno, mehanizam debljine žileta potpuno je izložen pogledu, jer jednostavno nema gdje da se sakrije, sa zadnjom stranom kućišta koja posjeduje duplu ulogu kao nosač mehanizma od Volfarm karbida.

Ovaj sat košta 15.600 eura, uključujući sve poreze u cijenu.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)