Bujice nose automobile, srušene zgrade i kuće, traga se za najmanje 13 nestalih

Apokaliptične scene iz Italije

“Za sada nema potvrđenih smrti, operacije spašavanja su teške zbog opasnih uvjeta”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Matteo Piantedos novinarima

Spasilačke službe tragaju za 13 osoba nestalih u odronu tla na talijanskom otoku Ischiji, javljaju agencije, a ministar unutarnjih poslova rekao je da zasad nema potvrđenih žrtava čime je opovrgnuo raniju izjavu svog kolege o osmero mrtvih.

“Za sada nema potvrđenih smrti, operacije spašavanja su teške zbog opasnih uvjeta”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Matteo Piantedos novinarima.

Nešto ranije, potpredsjednik vlade i ministar infrastrukture Matteo Salvini, ujedno čelnik protuimigrantske stranke Liga, rekao je novinarima u Milanu da je potvrđena smrt osam osoba pri odronu izazvanog obilnim kišama.

Vlasti su pozvale građane da ne izlaze iz svojih domova.

Odron izazvan obilnom kišom u subotu rano ujutro zatrpao je neke zgrade i automobile, izvijestila je novinska agencija Ansa.

Italijanska vatrogasna brigada objavila je na Twitteru da je “u toku potraga za nestalim osobama” u mjestu Casamicciola Terme na sjeveru otoka.

Odron je povukao u more jedan automobil, a dvoje putnika je spašeno, dodali su vatrogasci.

Casamicciola Terme, ljetovalište koje zimi ima tek 8000 stanovnika, pretrpjelo je 2017. godine potres u kojem su dvije osobe poginule.

Isti je gradić bio sravnjen sa zemljom u vrlo snažnom potresu 1883. godine.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori