Braco razočaran i u suzama: Vrbanjuša izbačena iz Kantonalne lige

Braco
Izvor: sportsport.ba

FK Vrbanjuša našla se u problemu. Izbačena je iz Kantonalne lige. Oni dalje takmičenje neće nastaviti jer, po drugi put u ovoj sezoni, nisu došli na prvenstvenu utakmicu. Legendarni trener Alija Braco Hadžiosmanović vidno je razočaran.

Odluku o izbacivanju Vrbanjuše donio je Fudbalski savez Kantona Sarajevo. Zbog ranije navedenih razloga, ova odluka bila je i više nego očekivana. Bivši prvoligaš je stekao svoju slavu nakon završetka rata. U historiju će definitivno ući šarmantni trener i legenda fudbala Braco.

Razočaran sam. Sramota je nakon 100 godina postojanja kluba donesu odluku o isključenju iz takmičenja. Tražio sam prije početka prvenstva odgodu nastavka sezone dok ne prođe treći val pandemije. Ljubomorni su oni što sam kao pojedinac dobitnik Šestoaprilske nagrade, te zbog tog što sam im rekao da uzimaju od Saveza 'žive pare'. Rekao sam da su važniji ljudski životi, a ne odigravanje utakmica. Njima je u interesu da se igraju utakmice, a ljudski život im nisu bitni. Nas roditelji mole da ne zovemo djecu i da ne igraju u ova teška vremena. Tražio sam prije početka prvenstva upute Kantonalnog saveza kako da postupimo prema igračima, gdje ćemo se oblačiti prije utakmica i slično. Predsjedništvo Saveza nije htjelo pričati o tome, to je privatno predsjedništvo. Vodi ga sekretar takmičenja Čolpa koji u toku mjeseca ne radi sedam sati, te komesar takmičenja Sejfo Šehović koji je prije godinu dana našem klubu oduzeo prostorije. To je čovjek koji je zalutao u sport, nije se nikada bavio sportom. Molio sam za ljudske živote, a tu je i Fuad Čolpa koji je falsifikovao potpis za podpredsjednika Saveza - za sportsport.ba rekao je Braco.

U suzama je nastavio pričati o cjelokupnoj situaciji.

Sejfo Šehović mi je sa načelnikom Hadžibajrićem oduzeo prostorije kluba. Sada nismo ni počeli prvenstvo, a isključili su nas. Nismo znali ni kada igramo, sve je urađeno ciljano. Njima je samo u interesu da budu delegati vikendom, ali ne smiju zaboraviti da je FK/KMF Vrbanjuša dala podstrek svim sportovima za njihovo ozdravljenje. Čolpin sin je sekretar, oni su otjerali sve ljude koji pomažu sportu, a doveli su ljude koje imaju koristi. Vrbanjuša je brend, prvu loptu sam unio u Skenderiju. Tako je i krenuo sport u Sarajevu. Zna dobro Elmedin Konaković šta je sport, a i ostali u ovom gradu... Vrbanjuša postoji 100 godina,  a mi moramo napraviti gradski savez. Ovi sada su uništivači sporta i klubova u gradu - dodao je na kraju razgovora. 

Utakmice koje je FK Vrbanjuša u ovoj sezoni odigrala bit će poništene. Vodit će se kao da nisu odigrane, a sve naredne će se registrovati službenim rezultatom 3:0. Napominjemo da ekipa ima pravo žalbe na ovu odluku.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori