Bjelovarski glazbenici pripremaju večer posvećenu panonskom mornaru Balaševiću

Bjelovarski glazbenici pripremaju večer posvećenu panonskom mornaru Balaševiću
Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

Iako u nešto skromnijem izdanju u odnosu na junski koncert, kada su nastupali kao Big Band, poznata glazbena imena i ovog puta garancija su dobre zabave i odličnog štimunga.

Bjelovarski glazbenici koji su na ovogodišnjoj Terezijani oduševili publiku koncertom u čast Željku Sabolu pripremaju novo iznenađenje. To je većer posvećena čuvenom Balaševiću. Naime, 27. kolovoza u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta, u Boho parku organiziraju večer posvećenu velikom kantautoru i pjesniku Đorđu Balaševiću.

Iako u nešto skromnijem izdanju u odnosu na junski koncert, poznata imena i ovog puta garancija su dobre zabave.

Dokazana glazbena imena

- Nastupat ćemo pod nazivom BJ(end), i to u sastavu Nebojša Buhin-gitara, Mario Mikor-bas gitara, Želimir Matić na klavijaturama. Te Davor Lovrić kao vokal. Također, imat ćemo i nekoliko gostiju, poput Tomislava Vrabeca na violini i Nevena Šverka koji će svirati violončelo. Otkrio nam je jedan od organizatora eventa Marko Lovrić, ujedno i bubnjar spomenutog benda.

Drugim riječima, BJ(end) će činiti čak tri profesora glazbe. U svojim redovima imat će i dvostrukog dobitnika diskografske nagrade Porin te brojne druge dokazane bjelovarske umjetnike. 

Foto: mojportal.hr

Red svirke, red priče

Osim spomenutih glazbenika, zaduženih za izvođenje nekih od najvećih Đoletovih hitova. Večer će dodatno začiniti i troje gostiju, koji su imali priliku direktno surađivati s Panonskim mornarom. Riječ je o poznatim novinarima Mati Pejiću i Goranu Gazdeku te obožavateljici Balaševićevog lika i djela Zvjezdani Drašneri.

- Red svirke, red priče, red svirke, red priče, pa tako jedno pet-šest puta ti redovi. Citirajući Balaševića ukratko je najavio njihovu ulogu u ovoj večeri Mato Pejić, te nastavio.

- Goran Gazdek ujedno je bio i organizator Đoletovog koncerta u Virovitici 2004. godine, a neposredno prije  imali smo priliku posjetiti ga i u njegovom Novom Sadu, tako da ćemo u pauzama između pjesama zapravo evocirati naša sjećanja na velikog autora, poručio je poznati daruvarski novinar.

Udruga bjelovarskih glazbenika

Kao što smo već rekli, večer u sjećanje na Panonskog mornara održat će se idućeg petka u bjelovarskom Boho parku, s početkom u 21 sati.

Spomenimo i to da koncerti posvećen Željku Sabolu, kao i ovaj nadolazeći u čast Balaševića, trebali bi postati tek uvod u ovakva i slična događanja.

- Planiramo osnovati udrugu koja bi objedinila sve bjelovarske glazbenike, bilo rokere, tamburaše ili nekih drugih žanrova, a sve u cilj organizacije raznih koncerata i evenata, zaključio je Marko Lovrić te pozvao sve ljubitelje Balaševića, kao i glazbe općenito, da idućeg petka dođu u bjelovarski Boho park. 

Izvor: mojportal.hr

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori