Bill Gates odgovara na ključna pitanja u razgovoru za posao

pexels-fauxels-3184465
izvor: Pexels

Bill Gates, osnivač Microsofta, jedan je od najbogatijih i najuspješnijih ljudi na svijetu, poznat po tome što voli mnogo da radi i zahtijeva visoke nivoe od svojih zaposlenih.

On je američki poslovni magnat, filantrop, druga najbogatija osoba na svijetu.

Gates je jedan od najpoznatijih poduzetnika u revoluciji osobnog računalstva.

Bill Gates otkrio je kako bi odgovarao na prilično standardna pitanja koja poslodavci postavljaju kandidatima na razgovoru za posao. Riiječ je o temama vezanima uz visinu plaće ili isticanje vlastitih prednosti, piše TheLadders.

Ovaj put, Bill Gates se ne nalazi na mjestu propitivača. On odgovara na 3 ključna pitanja koja svaki regruter postavi kandidatu, na prosječnom razgovoru za posao.

Izvor foto: marketwatch.com

Prvo pitanje: Zašto bi trebalo baš vas da zaposlimo?

"Trebalo bi da pogledate kodove koje sam napisao. Pišem softverske programe, znatno bolje u odnosu na znanje sa časova koje sam pohađao. Vremenom sam se popravio.

Mislim da se dobro slažem s ljudima. Generalno, volim da radim u timu i volim ambiciozne ciljeve".

Drugo pitanje: Kako definišete svoje snage i slabosti, i kako biste ih uklopili u tim?

"Nisam neko ko zna mnogo o marketingu. Međutim, ako postoji tim koji radi sa kupcima i prodajom, volio bih da sarađujem sa njima. Zapravo, ne bih želio da budem prodavac. Ono što me fascinira je stvaranje proizvoda i razmišljanje o tome koje bi njegove karakteristike trebalo da budu.

Pratim istoriju industrije i znam greške koje su napravljene. Vjerujem da su stvaranje i definicija proizvoda dvije moje specijalnosti".

Treće pitanje: Kakva su vaša očekivanja u vezi s platom?

"U stanju sam da rizikujem i vjerujem da kompanija ima veliku budućnost, zbog čega više volim da pribavljam akcije. Možda to i više nego novčanu naknadu. Vidio sam da druge kompanije mnogo plaćaju, ali samo tražim da se prema meni postupa pošteno. Plata se treba prilagodi uslovima rada", odgovorio je Gejts, prenosi "Telegraf.rs".

 

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori