Bill Cosby proglašen krivim za seksualno zlostavljanje maloljetnice

SAD

Cosby
Foto: EPA-EFE

Sud u Kaliforniji proglasio je Billa Cosbyja krivim za seksualno zlostavljanje tada 16-godišnje djevojke Judy Huth. Slučaj se dogodio 1975. godine.

Huth je dobila pola miliona dolara odštete. Na čitanju presude bio je prisutan Cosbyjev pravni tim. Glumac se nije pojavio. Huth je u tužbi, koju je podnijela 2014. godine, navela da je zlostavljao u spavaćoj sobi u Playboy vili.

Ona i njena prijateljica su 1975. posmatrale snimanje filma u parku u Los Angelesu. U jednom trenutku im je prišao Cosby i pozvao ih da mu se pridruže. Odveo ih je u svoj teniski klub i nudio im alkoholna pića. Nakon toga ih je odlučio "iznenaditi" i odvesti u Playboy vilu.

Huth je zamolila Cosbyja da joj pokaže gdje se nalazi kupatilo, što je i učinio. Kada je izašla iz kupatila, koje se nalazilo u spavaćoj sobi, zatekla je glumca kako sjedi na krevetu. Natjerao je da legne i seksualno zlostavljao.

Iako je ovaj slučaj zastario, kalifornijski zakon dozvoljava maloljetnim žrtvama seksualnog zlostavljanja da podnesu tužbe decenijama kasnije.

Pročitajte više: Bill Cosby izašao iz zatvora, zašto je sud ukinuo presudu o zlostavljanju

Pratite nas na Facebookakter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori