BILL CLINTON U TIRANI PORUČIO VLADI KOSOVA

PRESTANITE SA GLUPOSTIMA NA SJEVERU

Bivši predsjednik SAD-a Bill Clinton je tokom govora na ceremoniji u njegovu čast u Tirani izrazio zabrinutost zbog situacije na sjeveru Kosova i pozvao vladu Kosova da odstupi i pokaže svijetu kako izgleda inkluzivna budućnost, misleći na prava srpske manjine na sjeveru, prenosi Lajmi.

  • Postoji spor koji se sada dešava na Kosovu za koji bih volio da se nikada nije dogodio. To više nije moja odluka, nego su Kosovari stvorili ta četiri grada u korist Srba da im daju još četiri gradonačelnika. Tako da mislim da nije trebalo da se održe ovi izbori – rekao je on.

Clinton je kazao da smatra da je lako Albancima, koji su sada u većini, da pokušaju da iskoriste trenutak da iznesu svoj argument, ali prava stvar koju treba da urade je da “prestanu sa ovim glupostima”.

Kakvo veliko političko pitanje može stvoriti ova tenzija, građanima treba reći da moraju da glasaju. Ako razmislite o ova četiri grada, daleko su od bilo koje moderne naučne laboratorije, u kojoj se modelira svijet, jer njime upravljaju ljudi koji više vole dominaciju nego saradnju. Nadam se da će Albanci moći da pokažu svijetu kako izgleda inkluzivna budućnost – objasnio je on, prenio je Kosovo-online.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti