BiH: Sve vakcine u Kantonu Sarajevo utrošene prema planu imunizacije

Iz Kantona Sarajevo istakli su da se nadaju skorom nastavku imunizacije.

Kantonu Sarajevo je odijeljeno 12.800 doza vakcina, u Zetri je utrošeno 10.960, a 1.840 doza je raspoređeno osoblju i štićenicima staračkih domova, mobilnim timovima svih domova zdravlja KS i medicinskom osoblju koje je naknadno...

Imunizacija građana Kantona Sarajevo koja se odvijala u dvorani Zetra, sa vakcinama pristiglim u prvom kontigentu, završena je juče, a utrošeno je 10.960 doza vakcina AstraZeneca i Sinovac, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Kantona Sarajevo danas je zbog interesa dijela javnosti vezano za objavu o obustavi vakcinacije u Zetri, te sumnje o nestanku dijela vakcina, saopšteno da se za svaku dozu od 12.800 dodijeljenih Kantonu Sarajevo tačno se zna gdje su raspoređene i iskorištene.

"Razlika od 1.840 doza je raspoređena prema osoblju i štićenicima staračkih domova, mobilnim timovima svih domova zdravlja KS za cijepljenje naših sugrađana koji su iz medicinskih razloga vezani za kuću, te medicinskom osoblju koje je naknadno iskazalo interes za vakcinaciju", navodi se u saopštenju.

Iz Kantona Sarajevo istakli su da se nadaju skorom nastavku imunizacije.

Kako je ranije saopšteno Zetra i dalje ostaje prostor za vakcinaciju, a Krizni štab i medicinski timovi su u pripravnosti i spremno dočekuju dolazak novih doza. Građani će blagovremeno biti obaviješteni o nastavku imunizacije, a danas i sutra će biti izvršena dezinfekcija dvorane.

Izvor: aa.com.tr

Pročitaj: Izetbegović: Afera “Respiratori” je namontirana, neka Forto nabavi vakcine

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori