BIH: SPRIJEČENO KRIJUMČARENJE 16 OSOBA AFROAZIJSKOG PORIJEKLA

Granične policije BiH

Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje
Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje

Pripadnici Granične policije (GP) BiH su na području Višegrada 21. i 22. marta u dva navrata spriječili krijumčarenje 16 osoba afroazijskog podrijetla.

Pripadnici Granične policije BiH su 22. marta spriječili krijumčarenje devet osoba afroazijskog porijekla na području općine Višegrad, a u vezu s ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana BiH koji su migrante krijumčarili u dva putnička motorna vozila, bh. nacionalnih oznaka.

Dan ranije su, također na području općine Višegrad, pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje sedam osoba afroazijskog porijekla, navodi se u saopćenju GP BiH.

Naime, dvojica državljana BiH migrante su krijumčarili u dva putnička motorna vozila, nacionalnih oznaka BiH. Prilikom pokušaja bijega od policijske patrole G PBiH jedno od vozila se prevrnulo na krov i tom prilikom su lakše povrijeđeni vozač, krijumčar migranata, i tri osobe afroazijskog porijekla, nakon čega im je ukazana medicinska pomoć u Domu zdravlja Višegrad – naveli su iz Granične policije.

Zbog postojanja osnova sumnje da je u navedenim slučajevima počinjeno kazneno djelo „krijumčarenje osoba“, o događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužilaštvo BiH.

Prema njegovoj naredbi četvorica državljana BiH su lišena slobode i protiv njih će spomenutoj instituciji biti dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori