BiH: Preminula jedna osoba, 110 novozaraženih

Covid

Preminula jedna osoba, 110 novozaraženih
Foto: Radio Sarajevo

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini zaraza koronavirusom (SARS-CoV-2) potvrđena je kod 110 osoba, a zabilježen je jedan smrtni slučaj od posljedica zaraze, javlja AA.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 869 uzoraka, od čega je 94 pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom.

Do sada je testirano ukupno 1.236.188 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 249.307 osoba.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH nije bilo prijavljenih novih slučajeva smrtnih ishoda, samo je jedan smrtni ishod prijavljen retroaktivno. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 8.837.

U pоsljеdnja 24 sata u laboratorijama u bh. entitetu RS izvršeno je testiranje 163 laboratorijska uzorka, a koronavirus potvrđen je kod 13 osoba. Riječ je o šest muškaraca i sedam žena, od kojih su tri mlađe, devet srednje i jedna starije životne dobi.

Institutu za javno zdravstvo RS-a u protekla 24 sata prijavljen je jedan smrtni slučaj, a riječ je o muškarcu starije životne dobi.

Do sada je u RS-u potvrđeno 111.734 slučaja koronavirusa, a preminulo je ukupno 6.338 osoba kod kojih je potvrđen test na koronavirus. Testirano je ukupno 419.016 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u RS-u je 39, a na respiratoru se nalaze tri osobe.

Danas su u Brčko distriktu BiH registrovana tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Pročitajte više: Zemlje EU nastavljaju ublažavati ograničenja COVID-19 : Je li pandemija došla do kraja?

Pratite nas na Facebook akter.bahttps://www.facebook.com/www.akter.ba -BiH: Preminula jedna osoba, 110 novozaraženih

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori